Cosulet de parmezan umplut cu pilaf cu sofran

Nu mananc des pilaf asa ca de cate ori il fac incerc sa il prezint sub diverse forme. Azi l-am servit in cosulete de parmezan care pe langa pilaf merg umplute cu orice. Cel mai mult imi place sa le umplu cu diverse salate in timpul verii cand nu prea avem chef de mancaruri elaborate.
Ingrediente pilaf:
- orez
- supa
- piper boabe
- sare
- unt
- sofran
Ingrediente cosulete (gramaj pentru un cosulet):
- 35 gr parmezan sau pecorino romano (nu se poate folosi alt tip de branza)
- un varf cutit pesmet
Orezul il spalam in mai multe ape pana cand eliminam tot amidonul si apa iese curata, dupa care il punem la calit in putin unt pana devine translucid. Adaugam supa treptat pana ce orezul este complet patruns. La sfarsit adaugam putin sofran dizolvat in apa care ii da o culoare galbena tare placuta si o parte din bucatelele de pui din supa.
Acum fericitii posesori de cuptor pot baga pilaful la cuptor pentru 15 minute dupa care e tocmai bun de servit.
Intre timp preparam cosuletele astfel:
Parmezanul il dam pe razatoarea mica si il amestecam cu varful de cutit de pesmet (pesmetul nu e obligatoriu insa folosindu-l vor iesi sigur cosuletele)
Incingem o tigaie de teflon si in momentul in care s-a incalzit bine, adaugam parmezanul in tigaie si il netezim rapid de tot.
In cateva minute (2 minute) incep sa se rumeneasca marginile, moment in care cu ajutorul unei spatule de lemn luam parmezanul din tigaie si il rasturnam pe un pahar intors cu gura in jos,
Il modelam cu mainile cat inca este fierbinte (arde putin dar nu foarte tare) si il lasam cateva minute pe pahar pana se raceste dupa care il scoatem pe o farfuri,
Il umplem cu pilaf, pudram din nou cu piper daca dorim si servim alaturi de carnea de pui sau morcovei pudrati si ei cu piper.
Pofta buna!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/
Alte subiecte care te-ar putea interesa:
Cosulete de cartofi cu ciuperci Champignon Preparate rapide, idei pentru criza de timp |


