Rețete delicioase
Înapoi la

Cum faci cea mai bună mâncare de castraveți murați?

Cum faci cea mai bună mâncare de castraveți murați?

Redactor Raluca Margean

Deși ar putea părea ciudat să faci o mâncare de castraveți murați, dacă vrei să încerci ceva nou, ai putea prepara o astfel de rețetă. Se poate pregăti cu orice fel de carne sau doar cu legume, este delicioasă și se face foarte ușor. Ți-am pregătit în acest articol 8 rețete din care să te inspiri!

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fără coacere
Calorii:
100
Cum faci cea mai bună mâncare de castraveți murați?

Caracteristici

Mâncare de castraveți murați cu carne

Dacă îți place mâncarea chinezească, vei aprecia în mod deosebit o astfel de rețetă cu castraveți murați și carne. Poți folosi orice fel de carne, de vită, porc sau pui, iar celelalte ingrediente sunt simple și la discreția oricărei gospodine.

Iată cinci modalități de a pregăti o mâncare delicioasă de castraveți murați cu carne:

1. Castraveți murați cu carne de vită

Tocană de legume și carne într-o oală mare
Sursa foto: Pixabay.com

O rețetă deosebit de delicioasă este cu carne de vită bine rumenită. Iată cât de ușor este  de pregătit!

Ingrediente:

  • 500 g de carne de vită
  • 500 g de castraveți murați
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 250 g de bulion de roșii
  • 1 pahar de vin alb dulce
  • Condimente după gust: piper, coriandru, boabe de muştar, dafin, frunze de țelină

Mod de preparare:

  1. Curăță carnea de pielițe și tai-o în mai multe bucăți. Freacă apoi bine fiecare bucată cu sare și boabele de muștar tocate mărunt.
  2. Separat, taie castraveții pe lung, apoi marinează-i 10-15 minute în vinul alb.
  3. Încălzește ulei într-o tigaie cu fundul gros și prăjește carnea. Când este bine rumenită, scoate-o și pune-o departe. În locul ei, adaugă ceapa tăiată mărunt și castraveții marinați.
  4. Adaugă bulionul, carnea și condimentele, pune capacul și lasă amestecul să fiarbă 30 de minute. Dacă sosul este prea gras, subțiază-l cu sosul rămas de la vinul din marinată.
  5. Când este gata, stinge focul și adaugă deasupra frunzele de țelină.  

2. Friptură Marcon cu carne de vită și castraveți murați 

Această rețetă este de origine filipineză și se pregătește la ocazii speciale și sărbători, precum Crăciunul. Este de fapt un rulou de carne de vită care are înăuntru crenvurști, ou, castraveți murați și brânză Cheddar. Iată ce ușor se pregătește și ce bine arată!

Ingrediente (4 porții):

  • 1kg de mușchi vită de friptură
  • 3 căni de supă de vită (sau apă în care ai dizolvat 2-3 cubulețe de vită)
  • 1/4 linguriță  de sare
  • 1  lămâie
  • 1/2 cană sos de soia
  • 1 bucată de morcov de mărime medie tăiată în fâșii lungi
  • 1- 2 ardei kapia tăiați în fâșii lungi
  • 1/2 cană făină
  • 1/2 cană ulei de gătit
  • 4 bucăți de crenvurști tăiați în jumătate pe lungime
  • 2 castraveți murați tăiați pe lungime sau felii
  • 3-4 roșii tăiate felii
  • 3 ouă fierte tari tăiate în felii
  • 85 de grame brânză cheddar tăiată în fâșii lungi 
  • 1 roșie, 2 căței de usturoi, 1 ceapă și 1 ardei tocați mărunt pentru sos
  • 1 pahar de vin roșu

Mod de preparare:

  1. Taie carnea de vită în felii mari (de mărime aproximativ A4) și subțiri, pe care să le folosești apoi la rulouri.
  2. Marinează bucățile de carne în sos de soia și suc de lămâie timp de cel puțin 1 oră.
  3. Așează carnea de vită pe o suprafață plană și aranjază ca pentru rulou bucățile de crenvurști, feliile de castraveți murați, morcov, ardei, roșii, brânză și ou.
  4. Rulează carnea de vită înconjurând umpluturile și leag-o apoi cu o sfoară de gătit pentru a te asigura că nu se va deschide.
  5. Pune uleiul la încins într-o tigaie, adaugă usturoiul tocat mărunt, roșia, ardeiul și ceapa mărunțite și călește-le puțin.
  6. Adaugă rulourile de carne și cana de vin roșu, lasă-le puțin la prăjit, apoi adaugă sosul în care ai marinat carnea, supa de vită, condimentele și lasă să fiarbă timp de 1-2 ore până se înmoaie carnea.
  7. Opțional: poți prăji carnea fiartă timp de cel puțin 2 minute.
  8. Scoate sforile și taie-le în bucăți de servire.
  9. Aranjează bucățile într-un vas de servire și adaugă deasupra sosul.
  10. Se servește fierbinte!

3. Mâncare de castraveți murați cu carne de porc

Dacă preferi carnea de porc, poți încerca următoarea rețetă. Este la fel de simplu de preparat și deosebit de gustoasă!

Ingrediente:

  • 400 g de carne de porc
  • 1-2 morcovi tocați mărunt
  • 2 cepe tăiate rondele sau mărunt
  • 4 castraveți murați
  • 2 linguri de ulei
  • Condimente: semințe de coriandru; maghiran, piper, sare, pastă de roșii sau smântână

Mod de preparare:

  1. Taie carnea de porc în bucăți mici și prăjește-o în ulei încins într-o tigaie wok. Adaugă ceapa și morcovii, amestecă bine și lasă pe foc până se înmoaie.
  2. Taie castraveții murați pe lungime, apoi fiecare jumătate în felii subțiri și adaugă-i în amestec.
  3. Condimentează bine, amestecă și mai lasă la fiert aproximativ 15 minute la foc mediu. Opțional, poți adăuga și puțin ienibahar.
  4. Adaugă sosul de tomate sau smântâna și mai lasă să se gătească 5-10 minute. Când este gata, stinge focul și servește la masă.  

Citește și: Friptură de carne de porc, bună de te lingi pe degete

4. Mâncare de castraveți cu carne de porc - rețetă taiwaneză

Carnea de porc se poate pregăti în multe feluri, iar dacă vrei să încerci ceva nou, îți recomandăm această rețetă din Taiwan.  

Farfurie cu mâncare cu carne de porc și orez
Sursa foto: Pexels.com

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc tocată cu 20% grăsime
  • 1 linguriță amidon de porumb/cartofi/tapioca
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 ceapă eșalot mică, feliată subțire
  • 1 linguriță de ghimbir proaspăt ras
  • 3/4 cană de castraveți murați, tăiați în bucăți mici
  • 2 linguri de lichid din borcanul de castraveți murați
  • 1 lingură vin de orez pentru gătit
  • 1 lingură sos de soia
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/2 linguriță ulei de susan
  • orez

Mod de preparare:

  1. Amestecă carnea de porc tocată cu amidonul de porumb și pune-o câteva minute deoparte.
  2. Încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu și adaugă ceapa tăiată felii subțiri. Călește ceapa aproximativ 2 minute până când începe să se rumenească.
  3. Adaugă ghimbir și gătește încă aproximativ 10 secunde, timp în care amestecul devine parfumat.
  4. Dă focul mai tare și adaugă apoi carnea de porc tocată. Amestecă și las-o la gătit până devine albă.
  5. Adaugă castraveții murați, lichidul din borcanul de murături și fierbe când carnea este bine făcută.
  6. Adaugă vinul de gătit, sosul de soia și zahărul și mai lasă 15-20 de secunde.
  7. La final, adaugă câteva picături de ulei de susan și servește cu orez fiert.

5. Mâncare de castraveți murați cu carne de pui

Bineînțeles, carnea de pui nu putea lipsi din recomandările noastre, așadar iată cum o poți prepara alături de castraveți murați, după o rețetă marca Jamila Cuisine. 

Ingrediente:

  • 1 borcan de castraveți murați 
  • 5-6 pulpe de pui
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 1 kg de roșii decojite și tăiate foarte mărunt
  • 1 ardei kapia
  • 1 legătură de pătrunjel și 1 legătură de mărar
  • crenguțe de cimbru 
  • 2 foi de dafin
  • sare și piper după gust

Pentru a vedea cum se pregătește, poi urmări videoclipul sau modul de preparare detaliat mai jos:

Mod de preparare:

  1. Taie castraveții felii medii și pune-i deoparte.
  2. Încălzește uleiul într-o tigaie mare și prăjește ușor carnea de pui pe ambele părți, adăugând sare și piper după gust.
  3. Când sunt gata, scoate-le din tigaie și pune-le pe o farfurie. Scoate tot acum și jumătate din grăsimea lăsată de carne în tigaie și pune-o deoparte. 
  4. În grăsimea care a rămas în tigaie, adaugă ardeiul și ceapa tocate mărunt. Lasă-le la gătit până se înmoaie (aproximativ 5 minute).
  5. Adaugă roșiile, cimbrul și foile de dafin, condimentează cu sare, apoi amestecă bine. Lasă totul să se gătească aproximativ 10 minute.
  6. Adaugă castraveții murați, carnea de pui, grăsimea scoasă la început din tigaie și puțină apă. Acoperă tigaia și lasă la gătit încă 20 de minute sau până carnea este bine făcută. 
  7. Adaugă pătrujelul și mărarul proaspăt, lasă să se răcească puțin și apoi servește mâncarea la masă.

Mâncare de castraveți murați cu măsline

Măslinele sunt ingrediente pline de nutrienți și de aceea sunt foarte sănătoase. Cu măsline se pot pregăti mai multe rețete delicioase, îți prezentăm în continuare 2 feluri de mâncare ce conțin măsline și castraveți murați. 

6. Mâncare vegetariană cu castraveți murați și măsline

Această rețetă este perfectă pentru persoanele care au o dietă vegetariană sau pentru cei care doresc să nu mănânce carne într-o zi. Iată ce ingrediente simple sunt necesare și cât de ușor este de pregătit mâncarea!

Ingrediente:

  • 1 borcan de 500 de g de castraveţi muraţi
  • 100 g măsline
  • 2-3 căţei mai mari de usturoi
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 2-3 linguri de bulion
  • 3 linguri de ulei
  • 2 foi de dafin
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

  1. Taie castraveții în felii subțiri și toacă mărunt ceapa.
  2. Încinge uleiul într-o oală, călește ceapa până se înmoaie, apoi adaugă bulionul şi puțină apă.
  3. Adaugă castraveţii, măslinele întregi și usturoiul tăiat felii, apoi condimentează cu sare și piper și adaugă foile de dafin.
  4. Introdu oala într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius și lasă să se gătească timp de aproximativ 15 minute.
  5. Scoate oala din cuptor și servește mâncarea delicioasă. 

7. Mâncare (plăcintă) de castraveți murați cu carne de pui și măsline

Această rețetă de plăcintă cu castraveți murați și măsline are o savoare deosebită pe care, cu siguranță, o vei aprecia. Iată tot ce trebuie să știi pentru a o prepara!

Ingrediente pentru clătite:

  • 400 g de file de pui
  • 350-400 ml chefir grăsime 2,5%
  • 2 ouă
  • 70 g de făină de grâu
  • 20 ml de ulei
  • 1 lingură de praf de copt 
  • 1 linguriță de sare 
  • Piper negru măcinat – după gust
  • 1/2 linguriță de nucșoară măcinată

Ingrediente pentru umplutură:

  • 150 g brânză telemea 
  • 150 g de castraveți murați 
  • 15 măsline negre
  • 200 g de maioneză
  • Verdețuri proaspete: mărar, pătrunjel, 2 cepe verzi
  • 2 căței de usturoi 

Pentru decor (opțional):

  • Mărar și merișor – după gust

Mod de preparare: 

  1. Spală fileul de pui și taie în bucăți mai mari, apoi pune-l într-un blender alături de sarea, piperul, nucșoara, chefirul, ouăle, praful de copt și făina. Amestecă bine până se obține un aluat cu o textură medie.
  2. Pune o tigaie pe foc, iar când se încălzește, unge-o cu puțin ulei. Adaugă 2- 3 linguri din aluatul obținut în pasul anterior și prăjește-l precum o clătită normală, timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Repetă procesul până se termină aluatul, apoi lasă clătitele să se răcească complet. 
  3. Rade castraveții murați pe o răzătoare grosieră și stoarce sucul în exces.
  4. Rade și măslinele pe răzătoarea grosieră și brânza pe o răzătoare fină.
  5. Taie mărunt verdeața și presează bine usturoiul. 
  6. Combină maioneza cu brânza, verdețurile, măslinele, castraveții murați și usturoiul și amestecă bine până se omogenizează.
  7. Aranjează pe o farfurie prima clătită, apoi adaugă pe deasupra 3-4 linguri de umplutură. Pune apoi încă o clătită, un nou strat de umplutură și completează până se termină clătitele și umplutura. Ultimul strat trebuie să fie umplutura.
  8. Presară deasupra mărarul și merișorul și servește plăcinta la masă. 

8. Mâncare de castraveți murați de post

Există o mulțime de rețete delicioase de mâncare de post, însă dacă te-ai săturat de obișnuita tocană de cartofi sau ghiveci de legume, îți propunem să încerci o mâncare de castraveți murați. Iată ce ușor se pregătește!

Mâncare cu castraveți murați pe o farfurie albă
Sursa foto: Pexels.com

Ingrediente:

  • 1 borcan de castraveți murați în saramură
  • 1 ceapă medie tocată mărunt
  • 1 cutie de roșii decojite
  • 1-2 morcovi mici
  • 2 căței de usturoi
  • Opțional - 1 pungă de cuburi de soia
  • Condimente după gust: sare, piper și mărar

Mod de preparare:

  1. Taie ceapa și morcovii mărunt, apoi zdrobește usturoiul.
  2. Încinge puțin ulei într-o tigaie și călește legumele ușor timp de aproximativ 3 minute.
  3. Adaugă apoi cutia de roșii decojite și tăiate cubulețe și lasă să fiarbă.
  4. Dacă folosești soia, fierbe separat într-o oală cubulețele de soia cu sare și piper.
  5. Când sosul de roșii a început să fiarbă, adaugă castraveții murați tăiați felii subțiri, cubulețele de soia și o parte din apa în care au fiert acestea.
  6. Lasă amestecul să se gătească încă 15 minute, apoi stinge focul și adaugă mărarul. 

Așadar, poți pregăti o mâncare de castraveți murați delicioasă, cu carne sau doar cu legume. Încearcă aceste rețete și vei fi uimită de rezultate! 

Surse foto: Pexels.com, Pixabay.com

Surse articol: Foodandrecipe.com , Cookinginchinglish.com, bosschicken.com

Articolul urmator
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Ce tip de mancare te defineste?
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.