Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Eat Positive
Nu Skin

Cum fierbi corect fasolea ca să nu ai gaze

Marţi, 27.02.2018
de Alexandra Dragoi

De câte ori ai renunțat la o ciorbă bună de fasole cu costiță afumată? „Simfonia” de gaze intestinale care urmează după o asemenea masă te face să renunți de multe ori la poftele greu de stăpânit. Avem o veste bună pentru tine: gurmanzii au descoperit anumite trucuri care te scapă de gaze după ce mănânci fasole. 

Descoperă în rândurile de mai jos cum trebuie să fierbi fasolea ca să scapi de gazele neplăcute. Avem pentru tine trei metode ca să nu fii nevoită să renunți la mâncarea cu fasole. 

femeie care se tine de nas

Iată cum trebuie să fierbi corect fasole, ca să nu ai gaze! 

Metoda 1: bicarbonat de sodiu

Pentru a reduce riscul de gaze intestinale, poți adăuga puțin bicarbonat de sodiu la rețeta ta cu fasole. Bicarbonatul ajută la descompunerea unor zaharuri care provoacă gazele și nu modifică deloc aroma preparatului.

Pentru a scăpa de gaze, adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu la 4 litri de apă. Se amestecă bine în oala cu fasole, se lasă la fiert și se oprește focul. Fasolea se lasă la înmuiat cel puțin patru ore, apoi se scurge și se clătește de mai multe ori cu apă rece.

mancare de fasole

Metoda 2: oală sub presiune

Gătirea fasolei într-o oală sub presiune ajută la descompunerea rapidă a zaharurilor rapid, astfel încât gazele intestinale sunt ținute la distanță. 

Pentru a face asta, începe prin înmuierea fasolei timp de patru până la opt ore. Apoi, scurge bine și clătește de câteva ori. Pune fasolea în vasul sub presiune și adaugă apă - este de dorit ca apa să fie la aproximativ 2 centimetri deasupra fasolei. Setează presiunea până la 15 kilograme, în funcție de aparatul tău. Trebuie să gătești fasolea timp de 10-12 minute. 

Metoda 3: timp lung de înmuiere

Aceasta este de departe cea mai ușoară metodă și cea mai folosită! Pur și simplu pune boabele uscate într-un recipient, acoperă-le cu apă și lasă-le să se înmoaie. Vor avea nevoie de 8 până la 12 ore, dar soluția pentru eliminarea gazelor este să scurgi boabele și să le clătești la fiecare trei ore. Schimbarea frecventă a apei ajută la eliminarea amidonului în exces. 

Acum știi cum să fierbi corect fasolea, așa că îți oferim și o rețetă de iahnie de fasole delicioasă care trebuie să se regăsească pe masa ta, mai ales că suntem în post! 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!