Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Iahnie de fasole de post

Viorica Ghinea, redactor
Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Iahnie de fasole de post

Caracteristici

Iahnia de fasole este un deliciu traditional pe care nu trebuie sa-l ratezi in perioada postului. Fasolea reprezinta o alegere sanatoasa, deoarece nu are multe calorii, este bogata in vitamine si poate reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.

Timp de asteptare: boabele de fasole se tin in apa rece cel putin 5 ore
Timp de pregatire:
30 de minute
Timp de gatire:
60 de minute
Timp total:
90 de minute (aproximativ)
Metoda de preparare
: fierbere
Dificultatea retetei:
medie
Cantitate
: 4-6 portii

bol cu iahnie de fasole
Sursa foto theflyingonion.wordpress.com 

Ingrediente necesare 

- 600 g de fasole
-
doua cepe
- 1 morcov
- cativa catei de usturoi
- doua foi de dafin
- 3 linguri de pasta de tomate
- cateva linguri de ulei
- boia dulce
- busuioc uscat
- cateva frunze de patrunjel sau de marar
- piper
- sare

Iata cum poti sa prepari iahnia de fasole de post

Fasolea se alege, se spala si se lasa la inmuiat in apa rece cu cel putin 5 ore inainte de preparare, deoarece astfel va fierbe mai repede. Dupa acest timp, fasolea se pune la fiert si se opareste in mai multe ape. Este recomandat sa o fierbi 10-15 minute, apoi sa schimbi apa. Acest procedeu se repeta de trei ori si este recomandat pentru a preveni eventualele probleme ale stomacului. In ultima apa se adauga putina sare si foile de dafin.

Cat timp fierbe fasolea, poti sa pregatesti celelalte ingrediente. Curata ceapa, usturoiul si morcovul, apoi taie-le si caleste-le putin intr-o tigaie. Adauga bulion si lasa preparatul sa mai fiarba cateva minute. Acest amestec se adauga peste fasole, dupa care se pun busuiocul, boiaua, piperul si putina sare. Iahnia de fasole de post se lasa sa mai dea in cateva clocote, pana se obtine consistenta dorita, apoi se opreste focul si se presara verdeata pe deasupra.

Valori nutritionale aproximative (100 g):

Calorii - 120 kcal, grasimi - 3.7g, carbohidrati - 14.8 g, proteine - 6.4 g.

Iahnia de fasole de post se serveste rece sau calda, in functie de preferinte, alaturi de o salata de muraturi sau de un ardei iute.

Spor la gatit si pofta buna!

 

 

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!