Rețete delicioase
Înapoi la

Cum prepari podi idli, un deliciu exotic

Cum prepari podi idli, un deliciu exotic

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
1-2 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Fierbere
Cum prepari podi idli, un deliciu exotic

Caracteristici

Bucătăria indiană este încă un mister pentru mulți dintre noi, iar condimentele pe care le folosesc indienii pentru preparatele lor sunt unele cu al căror gust cu greu ne putem obișnui. Cu toate acestea, odată ce pătrunzi în tainele gastronomiei indiene, nu doar că începe să îți placă, ci probabil îți va stârni o adevărată pasiune și o imensă curiozitate de a încerca mai multe bunătăți din acea parte a lumii.

Astăzi te învățăm să faci podi idli, un preparat exotic cu un gust care te va face să îți dorești o excursie în India cu prima ocazie!

Podi idli, cel mai bun preparat indian

Podi idli este un preparat făcut din niște pernițe pufoase, pe care le poți face din griș, și o combinație interesantă de condimente. Podi idli se rumenesc la tigaie și sunt un mic dejun minunat, gata în doar 10 minute, însă mai întâi trebuie să înveți să faci atât gogoșelele idli, cât și amestecul de condimente podi!

Cum să faci idli

Din păcate, ar fi mult prea complicat să faci idli ca în India de Sud, mai ales pentru că durează circa 2-3 zile să le obții. Partea bună este că poți să le prepari foarte rapid, din griș, cu o rețetă care „trișează”. Gustul lor nu este deloc unul fad, pentru că vei adăuga condimente delicioase. Apoi, poți să folosești aceste pernițe minunate la mai multe preparate indiene.

Ingrediente:

  • 350 g de griș;
  • 175 ml iaurt;
  • 175 ml apă;
  • puțin turmeric, pentru o culoare gălbuie;
  • pudră de curry (doar dacă îți place gustul);
  • o jumătate de linguriță de sare;
  • o lingură de susan negru rumenit;
  • puțin bicarbonat (cât iei între degete);
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare:

  1. Amestecă grișul cu iaurtul și cu restul ingredientelor, în afară de apă și bicarbonat, apoi, după ce se omogenizează, toarnă apă peste compoziție, puțin câte puțin, până obții o cremă groasă, dar care nu își păstrează forma. Trebuie să lași grișul acoperit cam 20 de minute, ca să se umfle cu lichidul. 

  2. Din păcate, va fi greu să găsești la noi forme speciale pentru idli, așa că va trebui să cumperi niște caserole mici din aluminiu (cele făcute pentru brioșe). Acestea trebuie unse cu puțină grăsime înainte de a turna aluatul în ele. După cele 20 de minute, grișul va fi mai tare, așa că va trebui să mai adaugi puțină apă ca să obții compoziția de mai devreme. Apoi, adaugă bicarbonatul și amestecă foarte bine cu o lingură de lemn.

  3. Pune pe foc o oală cu apă la bază, apoi toarnă în fiecare formă aluatul din griș, fără să umpli formele (umple-le circa o treime). Când apa clocotește, dă focul foarte mic și lasă formele cu aluat să plutească în apă, apoi acoperă oala cu un capac. Pernițele idli se gătesc la aburi cam 15 minute, până trec testul cu scobitoarea.

Cum să faci Milagai podi

Milagai podi este o combinație delicioasă și picantă de condimente, care se folosește la o mulțime de preparate indiene, printre care și podi idli. Dacă nu suporți gustul foarte iute, redu cantitatea de ardei iute din podi, dar dacă vrei să îți „ia foc” limba, mai adaugă câțiva ardei iuți uscați!

Ingrediente:

  • 100 g linte neagră zdrobită;
  • 100 g năut;
  • câțiva ardei iuți uscați (după gust);
  • o linguriță de semințe de susan;
  • puțin asafoetida (un condiment specific indian pe care îl poți găsi online, în magazinele cu astfel de condimente exotice);
  • sare după gust.

Mod de preparare:

  1. Amestecă lintea, năutul și ardeii iuți, apoi adaugă acest amestec într-o tigaie wok sau o tigaie obișnuită, neaderentă, până încep să se rumenească ingredientele.

  2. Pune amestecul de linte pe un platou și presară imediat asafoetida, apoi amestecă bine cu o lingură de lemn și, cât timp se răcește, prepară susanul la tigaie, doar cât să se rumenească. Adaugă susanul peste mixul de mai devreme.

  3. Sarea se adaugă la sfârșit și se lasă totul la răcit. Pune amestecul într-un mojar și pisează-l până obții o pudră fină.

Cum să faci podi idli

Acum, că ai ingredientele necesare, poți în sfârșit să faci minunatul podi idli, cu care îți vei impresiona toți prietenii!

Ingrediente:

  • 4 linguri de Milagai podi;
  • 6 idli;
  • o jumătate de linguriță de sare;
  • o jumătate de linguriță de semințe de muștar;
  • câteva frunze de curry (opțional)
  • o lingură de ulei de susan.

Mod de preparare:

  1. Taie pernițele de idli în bucățele mai mici, apoi încinge uleiul într-o tigaie wok și adaugă semințele de muștar, lasă-le câteva minute, apoi adaugă sarea și frunzele de curry, sotându-le pentru un minut.

  2. Adaugă idli și lasă-le să se aromeze și să se prăjească circa un minut, apoi adaugă pudra de podi peste ele și mai sotează totul circa 2-3 minute, având grijă ca toate pernițele să fie acoperite de pudră.

  3. Ia podi idli de pe foc și mai stropește preparatul cu puțin ulei de susan, apoi servește-l cald, la micul dejun.

Podi idli este un preparat indian pe care trebuie să îl încerci, pentru că îți va „condimenta” diminețile și îți va răsfăța papilele gustative încă de la primele ore ale zilei.

Descoperă un top 10 al condimentelor indiene și cum să le folosești în bucătărie! Apoi încearcă delicioasa salată de morcovi în stil indian!

Articolul urmator
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.