Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Cum sa faci cel mai bun porumb fiert

Alexa Galgau

Porumbul fiert este o adevarata traditie culinara in multe case romanesti, fiind un preparat de-a dreptul savuros si satios. Este si mult mai la indemana sa il pregatesti astfel, avand in vedere ca cel copt iese cel mai bine daca folosesti jar, iar daca stai la apartament, nu prea ai cum sa il prepari ca la carte. Daca te-ai cam saturat de reteta clasica de porumb fiert, astazi, iti propunem sa o imbunatatesti substantial si sa adaugi pe lista de ingrediente cateva bunatati care iti vor face porumbul mai delicios ca niciodata!

Cum sa faci un porumb fiert deosebit

Inainte de toate, trebuie sa stii exact cum sa alegi cel mai bun porumb pentru fiert, pentru ca multi oameni se insala la acest capitol. Nu este recomandat sa iei stiuleti uscati, ci sa cat mai proaspeti si mai "tineri". Atunci cand infigi unghia in boaba de porumb, trebuie sa iasa o zeama albicioasa. Astfel, porumbul gatit va fi delicios. El trebuie fiert rapid, nu lasat cu orele pe foc, pentru ca va deveni rigid si necomestibil. In cazul in care cumperi porumbul de la supermarket, uita-te la frunzele care acopera stiuletii: ele trebuie sa fie de un verde aprins si sa fie infasurate strans in jurul porumbului. Daca il cumperi de la piata, trebuie sa ceri voie sa dai la o parte frunzele si sa verifici cat de proaspat este porumbul. De asemenea, de retinut este ca porumbul trebuie curatat chiar inainte de a-l fierbe, nu mai devreme, pentru a-i mentine prospetimea.

Ingrediente:

- 6-8 stiuleti de porumb;

- apa;

- o cana de lapte;

- 60 ml de frisca lichida, nebatuta;

- 60 g de zahar sau mai mult, daca preferi sa iasa mai dulci;

- 50 g de unt adaugat la apa (optional).

Mod de preparare:

1. Ia o oala cat mai mare, astfel incat sa incapa porumbul in ea, si umple-o pe jumatate cu apa. Adauga frisca lichida, laptele, zaharul si untul, amesteca bine apoi lasa zeama creata sa dea in clocot.

2. Adauga stiuletii de porumb curatati, redu focul si lasa apa sa fiarba inabusit timp de 7-8 minute sau pana cand bagi furculita in ei si observi ca sunt foarte fragezi. Nu acoperi oala, pentru ca se va intari porumbul. Scoate stiuletii din oala, scurge-i bine, pune-i pe o farfurie si serveste-i cu unt si sare dupa gust. Sau, daca vrei sa incerci ceva si mai special, aplica o idee de servire imprumutata din Mexic: freaca porumbul cu felii de lime si presara sare peste el. Aroma este una exotica si interesanta!

Pofta buna!

Cel mai bun porumb fiert este acela preparat si cu putine lactate, care il infragezesc si ii dau o aroma aparte. 

Descopera si cum sa faci porumb copt la tine acasa, dar si o alta variatiune interesanta pentru reteta de porumb fiert: cel picant!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!