Bastonase de ciocolata - absolut divine!

Bastonase de ciocolata - absolut divine!
Laura Adamache
Marţi, 13.04.2010

De Paste am primit foarte multe oua si iepurasi de ciocolata si cum nu ma prea omor dupa ciocolata in stare pura am executat acesti biscuiti absolut divini si bineinteles ca inca mi-a ramas un munte de ciocolata pe care trebuie sa il folosesc intr-un fel.

Schokoladenstäbchen

Ingrediente 18 bastonase de 6-7 cm

300 gr faina

200 gr unt

100 gr zahar pudra

60 gr ciocolata

1 lingurita rasa de praf de copt

1 galbenus

50 gr migdale/alune/nuci macinate

1 lingura cacao

1 lingura rom (optional)

vanilie

Pentru decor:

1 lingura cacao

100 gr cca cicolata

Mixam zaharul pudra cu untul moale si semintele unui baton de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilat pana cand obtinem o crema. Adaugam ciocolata rasa prin razatoarea cu gauri mici, migdalele macinate, 1 lingura de cacao, 1 lingura de rom pe care eu nu am pus-o si un galbenus de ou iar la sfarsit faina amestecata cu 1 lingurita rasa de praf de copt. Mixam bine la robot sau cu mana pana obtinem o biluta compacta pe care o invelim in folie alimentara si o lasam 30 minute cel putin la frigider,

Schokoladenstäbchen

Dupa perioada de repaus, scoatem biluta de la rece si formam snururi de 6-7 cm lungime pe care le asezam pe hartie de copt in tava de cuptor.

Schokoladenstäbchen

Coacem bastonasele la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 10-15 minute maxim. Nu le lasati mai mult. Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca in tava deoarece sunt foarte fragile imediat dupa ce le scoatem din cuptor.

Schokoladenstäbchen

Dupa ce s-au racit, ii pudram cu cacao iar pe deasupra trasam niste dungute cu ciocolata topita la bain marie. Eu am topit ciocolata si am bagat-o intr-o punguta. Am taiat un colt mic cu o foarfeca si am trasat dungutele pe deasupra bastonaselor,

Schokoladenstäbchen

Ii servim langa o cana de cafea, ceai sau lapte.

Schokoladenstäbchen

Sunt deliciosi!

Aceasta reteta ti-a fost oferita de: http://adamache-laura.blogspot.com /  
Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Marţi, 13.04.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Marţi, 13.04.2010
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Marţi, 13.04.2010
Articolul urmator »
Ciocolata Dubai: ce are special, de a înnebunit Internetul
Ciocolata Dubai: ce are special, de a înnebunit Internetul
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (19)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024

Ne găsești pe