Bastonase de ciocolata - absolut divine!

De Paste am primit foarte multe oua si iepurasi de ciocolata si cum nu ma prea omor dupa ciocolata in stare pura am executat acesti biscuiti absolut divini si bineinteles ca inca mi-a ramas un munte de ciocolata pe care trebuie sa il folosesc intr-un fel.

Ingrediente 18 bastonase de 6-7 cm
300 gr faina
200 gr unt
100 gr zahar pudra
60 gr ciocolata
1 lingurita rasa de praf de copt
1 galbenus
50 gr migdale/alune/nuci macinate
1 lingura cacao
1 lingura rom (optional)
vanilie
Pentru decor:
1 lingura cacao
100 gr cca cicolata
Mixam zaharul pudra cu untul moale si semintele unui baton de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilat pana cand obtinem o crema. Adaugam ciocolata rasa prin razatoarea cu gauri mici, migdalele macinate, 1 lingura de cacao, 1 lingura de rom pe care eu nu am pus-o si un galbenus de ou iar la sfarsit faina amestecata cu 1 lingurita rasa de praf de copt. Mixam bine la robot sau cu mana pana obtinem o biluta compacta pe care o invelim in folie alimentara si o lasam 30 minute cel putin la frigider,
Dupa perioada de repaus, scoatem biluta de la rece si formam snururi de 6-7 cm lungime pe care le asezam pe hartie de copt in tava de cuptor.
Coacem bastonasele la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 10-15 minute maxim. Nu le lasati mai mult. Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca in tava deoarece sunt foarte fragile imediat dupa ce le scoatem din cuptor.
Dupa ce s-au racit, ii pudram cu cacao iar pe deasupra trasam niste dungute cu ciocolata topita la bain marie. Eu am topit ciocolata si am bagat-o intr-o punguta. Am taiat un colt mic cu o foarfeca si am trasat dungutele pe deasupra bastonaselor,
Ii servim langa o cana de cafea, ceai sau lapte.
Aceasta reteta ti-a fost oferita de: http://adamache-laura.blogspot.com /


