Bezele Sarah Bernhardt: un desert sofisticat pentru ocazii speciale

Bezele Sarah Bernhardt: un desert sofisticat pentru ocazii speciale
Redactor Alexa Galgau
Vineri, 07.08.2015

Cuprins

Bezelele Sarah Bernhardt sunt un desert rafinat, foarte apreciat in lumea buna. Ele au o textura deosebita si imbina aroma de migdale a bezelelor cu cea puternica a ciocolatei amarui. Partea buna este ca nici nu sunt greu de preparat, ci trebuie doar sa ai rabdare si sa raspecti fiecare pas intocmai, ca sa fii sigura de rezultat!

Bezele Sarah Bernhardt

Daca ti-a fost teama pana acum sa faci bezele, trebuie sa treci peste acest obstacol, pentru ca foarte multe deserturi delicioase contin bezele sau sunt bazate pe acestea. Iti propunem sa incerci acest desert delicios cu prima ocazie si te vei convinge ca nu toate deserturile sofisticate sunt foarte greu de facut.

Ingrediente pentru bezele (circa 36):

- 4 albusuri de ou;

-1/2 lingurita de esenta de migdale;

- 550 g de zahar pudra, trecut prin sita;

- 360 g migdale zdrobite fin.

Ingrediente pentru crema ganas:

- 340 g de ciocolata neagra rupta in bucatele;

- 120 ml de smantana lichida;

- 1 lingurita de esenta de migdale.

Ingrediente pentru glazura de ciocolata:

- 500 g de ciocolata neagra rupta in bucatele;

- 2 linguri de ulei de cocos sau alt ulei vegetal.


Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 175 grade Celsius.

2. Pune albusurile de ou si esenta de migdale intr-un vas curat. Este foarte important ca acesta sa nu aiba nicio urma de grasime ori apa pe el. Este de preferat sa folosesti un vas de sticla sau de metal, avand in vedere ca cele de plastic retin grasimea oricat de bine le-ai spala. Folosind un mixer sau un tel, bate albusurile pana cand se formeaza spuma, apoi incepe sa adaugi, incetul cu incetul, zaharul in ploaie, cate o lingura. O sa dureze ceva, dar trebuie sa ai rabdare. Continua sa bati albusurile pana se formeaza o spuma tare, lucioasa. Atunci cand intorci vasul cu susul in jos, spuma trebuie sa ramana in aceeasi pozitie. 

3. Adauga cu atentie migdalele la aceasta spuma. Nu le amesteca prin miscarea obisnuita, ci prin "impaturire", adica facand miscari circulare de sus in jos, astfel incat spuma sa ramana aerata. 

4. Tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si apoi foloseste un sprit de bucatarie pentru a forma viitoarele bezele din spuma. Poti folosi si o lingura pentru acest pas, deoarece ele nu trebuie neaparat sa aiba forma clasica de bezele, ci sa fie plate, pentru ca mai apoi sa poti adauga crema. Poti sa le faci in ce dimensiuni vrei, cea standard fiind de 3 cm diametru. 

5. Pune bezelele la cuptor si lasa-le la copt circa 10 minute, pana se intaresc. Lasa-le la racit complet inainte de a continua cu urmatorii pasi. 

6. Pentru ganas, pune smantana lichida si ciocolata intr-un vas termorezistent si apoi pune-le la microunde pe intensitate medie, timp de un minut. Trebuie ca ciocolata sa se topeasca si crema sa aiba un aspect lucios. Pentru ca fiecare cuptor cu microunde este diferit, s-ar putea sa fie nevoie sa o mai pui la topit, insa trebuie sa faci acest lucru in reprize scurte, de cateva secunde. Amesteca mereu in crema inainte de a o mai pune la microunde (daca este nevoie). Pune crema de ciocolata la racit, pana cand se intareste si se ingroasa. Va trebui sa o lasi la frigider timp de cateva ore. 

7. Atunci cand ganasul poate fi luat si intins, ia o lingurita si pune crema pe partea plata a fiecarei bezele, niveland-o astfel incat sa fie intinsa uniform si sa acopere intreaga suprafata a bezelei. Dupa ce termini, pune bezelele inapoi la frigider, urmand sa te ocupi de glazura cu care le vei acoperi. 

8. Puna jumatate din cantitatea de ciocolata si de ulei de cocos intr-un vas termorezistent si topeste-le tot la microunde, timp de un minut (sau mai mult, in functie de aparat).

9. Lasa glazura la racit circa 5 minute, apoi poti sa scufunzi fiecare bezea in ea doar pe jumatate, cu fata in jos (partea cu ganasul). Cand se termina glazura, pune si restul de ciocolata si ulei de cocos la microunde si repeta procesul de topire, amestecand bine de fiecare data. Lasa din nou crema la racit, apoi termina de glazurat si restul bezelelor. 

Bezelele Sarah Bernhardt pot fi tinute la frigider si chiar congelate, daca ti-au iesit mai multe decat ai anticipat. Astfel, vei avea un desert delicios la indemana si atunci cand cineva iti face o vizita surpriza!

Pofta buna!

Sursa: theviewfromgreatisland.com

Vezi si
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Raluca Margean | Vineri, 07.08.2015
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 07.08.2015
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Vineri, 07.08.2015
Articolul urmator »
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna
În ce desert te vei reîncarna

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024

Ne găsești pe