Biscuiti cu nuca, fulgi de ciocolata si stafide

Cuprins
Desertul asta intra in categoria "rontai si nu te mai opresti". Crocanti, fini, aromati sunt genul de biscuiti pentru care iti tot faci drum pana la farfuria din bucatarie! Biscuiti cu nuca, ciocolata si stafide. Buni rau de tot!
Biscuiti cu nuca, fulgi de ciocolata si stafide
![]() |
Ingrediente:
120g faina
1 lingurita praf de copt
75g zahar brun
70g unt moale
1 praf de sare
Fulgi de ciocolata
40g stafide
75g nuci macinate fin
1 ou
1/2 lingurita condimente pentru turta dulce
1 lingurita coaja de lamaie rasa
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 190ºC (170ºC cu ventilator sau treapta 3) ; tapeteaza tava cu hartie cerata.
2. Amesteca intr-un castron faina cu praful de copt, zaharul, untul, sarea, nucile macinate, stafidele, fulgii de ciocolata, oul si condimentele pentru turta dulce si coaja de lamaie rasa. Amesteca toate ingredientele cu mixerul pana obtii un aluat omogen.
3. Cu ajutorul a doua lingurite, taie aluatul in 12 gramajoare, direct in tava, la o distanta de 3 cm una de alta.
![]() |
4. Coace biscuitii cu nuca timp de 12-15 minute. Scoate-i din cuptor si lasa-i sa se raceasca complet pe un gratar de prajituri.
![]() |
Biscuiti cu nuci deliciosi pentru tine si familia ta!


