Ce avem bun azi in meniu? Briose cu gem!

Ce avem bun azi in meniu? Briose cu gem!
Diana Sorescu
Joi, 25.03.2010

Daca tot am devenit experte in pregatit briose, am zis sa iti impartasesc si aceasta reteta super-simpla de briose cu gem. Poti sa folosesti ce tip de umplutura vrei tu, de visine, capsuni, prune, afine, mure sau care iti place cel mai mult! Asadar, sa trecem la treaba!

Briose cu gem de capsuni

Briose cu gem

Ingrediente:

1 si ½ cana faina
½ cana cu zahar
1 si ½ lingura cu praf de copt
1 lingura cu scortisoara
¼ lingura sare
2/3 cana cu iaurt de vanilie
¼ cana cu unt topit
3 linguri cu lapte
1 ou mare, batut usor
¼ cana cu gem de capsuni
1 lingura cu zahar
½ lingura cu scortisoara

Mod de preparare:

Intr-un bol, amesteca toate ingredientele uscate (faina, sarea, zaharul, bicarbonatul, scortisoara), iar apoi fa o scobitura in mijloc. Pune acolo oul, iaurtul, untul si laptele si incorporeaza totul foarte bine.

Toarna aluatul in forme de briose si pune deasupra cate o lingurita de gem. Nu uita sa pastrezi putina compozitie pentru „capacul" briosei. Presara peste o ploaie de zahar si scotisoara.

Briose cu gem

Lasa briosele cu gem la cuptorul incins timp de 15 minute. Savureaza-le langa o cafea tare sau un ceai de fructe. Rasfata-te!

Vezi si
Idei de mic dejun tradițional românesc
Idei de mic dejun tradițional românesc
Raluca Margean | Joi, 25.03.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Joi, 25.03.2010
Articolul urmator »
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Miercuri, 25.10.2023
Incepe quiz
Alege un meniu și îți spunem când te măriți!
Alege un meniu și îți spunem când te măriți!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (10)