Ce avem bun azi in meniu? Briose cu gem!
Daca tot am devenit experte in pregatit briose, am zis sa iti impartasesc si aceasta reteta super-simpla de briose cu gem. Poti sa folosesti ce tip de umplutura vrei tu, de visine, capsuni, prune, afine, mure sau care iti place cel mai mult! Asadar, sa trecem la treaba!
Briose cu gem de capsuni
Ingrediente:
1 si ½ cana faina
½ cana cu zahar
1 si ½ lingura cu praf de copt
1 lingura cu scortisoara
¼ lingura sare
2/3 cana cu iaurt de vanilie
¼ cana cu unt topit
3 linguri cu lapte
1 ou mare, batut usor
¼ cana cu gem de capsuni
1 lingura cu zahar
½ lingura cu scortisoara
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteca toate ingredientele uscate (faina, sarea, zaharul, bicarbonatul, scortisoara), iar apoi fa o scobitura in mijloc. Pune acolo oul, iaurtul, untul si laptele si incorporeaza totul foarte bine.
Toarna aluatul in forme de briose si pune deasupra cate o lingurita de gem. Nu uita sa pastrezi putina compozitie pentru „capacul" briosei. Presara peste o ploaie de zahar si scotisoara.
Lasa briosele cu gem la cuptorul incins timp de 15 minute. Savureaza-le langa o cafea tare sau un ceai de fructe. Rasfata-te!