Briose cu stafide si ciocolata de post

Briose cu stafide si ciocolata de post
Ioana Budeanu
Luni, 02.04.2012

Cuprins

Chiar daca suntem in post se mai intampla, uneori, sa ni se face pofta de ceva bun sau avem de sarbatorit o zi de nastere sau o onomastica si atunci trebuie sa pregatim cateva dulce. Iti propun o reteta simpla, delicioasa, care arata foarte bine si este de post. 

Briose cu stafide si ciocolata de post


Ingrediente:

- 1 cana cu zahar (foloseste o cana de 250 ml pentru a masura toate ingredientele)
- 100 ml ulei
- 1 cana cu apa minerala
- 1 cana si jumatate cu faina alba
- o lingurita de bicarbonat de sodiu
- un plic praf de copt
- o lingura otet de vin
- sare
- stafide (50-100 g, dupa gust)
- nuci (daca vrei sa fie si mai gustoase)
- putin rom (2-3 linguri)
- 2 ciocolate negre de post (se gasesc in supermarket - sunt cele cu 75% cacao)
 
Briose


Mod de preparare:

- stafidele se pun in rom si se lasa cateva ore, eventual pana a doua zi
- uleiul si zaharul se amesteca bine cu mixerul, pana se obtine o spuma densa
- se adauga peste amestec, apa si lingura de otet, batand bine compozitia
- faina se amesteca bine cu sarea, praful de copt si bicarbnatul (care nu necesita stingere)
- amestecul de faina se incorporeza treptat in amestecul de ulei cu zahar
- dupa ce ai amestecat totul foarte bine, poti pune stafidele (nu trebuie sa le scurgi!) si nucile
- ciocolata neagra se taie in bucati mici sau se da pe razoatoarea mare
- compozitia de briose se toarna in formele speciale de briose sau intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt
- deaspura se pun bucatile de ciocolata
- briosele se introduc in cuptorul preincalzit, la treapta a 4-a, timp de 30 de minute sau pana sunt aurii si pufoase
- pentru a vedea daca sunt coapte, poti introduce intr-o briosa o scobitoare si daca iese curata, atunci prajiturelele sunt gata!
- briosele se lasa la racit si apoi se aseaza frumos pe o farfurie, se pot pudra cu zahar vanilat sau se pot decora cu dulceata, sos de ciocolata sau fructe.

Briose cu stafide

Aceste minunate briose cu stafide si ciocolata merg perfect cu o cafea aromata.
 
 
Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Luni, 02.04.2012
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Luni, 02.04.2012
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Luni, 02.04.2012
Articolul urmator »
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (20)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
maria (anonim)
7 aprilie 2012 15:03

mai inteligentilor unde ati mai auzit voi sa iasa spuma densa din ulei cu zahar,am incercat acaesta reteta si este ft proasta nu o sa va iasa decAt niste briose care nu cresc cu o culoare urata si pline de ulei ,am respectat reteta si am facut totul exact cum spune si am pus si ciocolata si stafide si nuca si a trebuit sa le arunc in final.

Ne găsești pe