Buturugi de ciocolata

Ingrediente:
7 oua
350 g zahar
2 linguri cacao
250 g faina
10 linguri apa rece
1 plic praf de copt
nuca de cocos/alune nesarate
1 plic budinca ciocolata
500 ml lapte
Mod de preparare:
* Frecam galbenusurile cu zaharul, cele 2 linguri de cacao si apa rece, pana se dizolva tot zaharul.
* Albusurile cu un praf de sare le batem spuma.
|
* Amestecam faina cu praful de copt.
* Punem albusurile peste galbenusuri, apoi incorporam faina cu praful de copt.
![]() |
* Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si bagam in cuptorul incins, la foc mediu, pentru 25-30 minute.
* Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in forme rotunde cu un pahar sau o forma.
* Pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic.
*Cu ajutorul unui cutit ungem cu budinca marginea rotocoalelor de blat, apoi le tavalim prin nuca de cocos sau alune nesarate macinate.
![]() |
![]() |
POFTA BUNA!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de www.bucatarulamator.ro .


