Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cel mai simplu tort de vara cu fructe

Ioana Dinu
Desertul este intotdeauna o idee minunata. Dar caldura parca te face greoaie si, oricat de mult te-ar intrista acest lucru, ciocolata nu mai pare o idee asa buna. Exista insa o alternativa delicioasa: un tort de vara cu fructe.

Iata o reteta usor de facut pentru un tort destul de mare, care te poate astepta rece si ademenitor in frigider chiar si o zi intreaga, pana sa fie savurat.



Ingrediente:

- Un pachet de unt (si inca putin pentru a unge tava)
- O cana si jumatate de faina cernuta bine
- Un plic de praf de copt
- Un varf de cutit de sare
- O cana de zahar
- 2 oua mari (sau 3 mai mici) si 2 galbenusuri mari
- Un plic de zahar vanilinat
- O jumatate de cana de lapte
- Un kilogram de capsune taiate in felii subtiri sau orice alte fructe iti plac: fructe de padure, caise, nectarine, kiwi, zmeura etc.
- Un plic de gelatina,
- O cana si jumatate de smantana.

Prepararea blatului pentru tortul de vara cu fructe:

 

Preincalzeste cuptorul la 350 de grade. Apo, unge o tava rotunda (sau de orice alta forma ai) cu putin unt. Poti folosi si hartie de copt, este foarte practica si cu siguranta blatul nu se va lipi de tava.

Intr-un bol maricel amesteca faina, praful de copt si sarea.

In alt bol bate cu mixerul la viteza mare untul si jumatate de cana de zahar, pana obtii o pasta pufoasa. Adauga apoi ouale si galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare. Apoi adauga zaharul vanilinat.

Da mixerul la o viteza mai mica si adauga laptele si combinatia de faina, sare si praf de copt. Aluatul tortului tau de vara este gata.

Pune-l in tava pregatita si da-l la cuptor pentru 30-35 de minute. Fa testul cu scobitoarea, sa vezi daca s-a copt complet. Dupa ce s-a copt, lasa-l inca 10 minute in tava, pentru a se raci.

Dupa ce blatul s-a racit complet, ia un cutit zimtat si taie-l pe jumatate. Sau poti chiar sa il tai in trei, ca aici.



Prepararea toppingului

Intr-un castron mare se amesteca un sfert de cana de zahar si fructele, apoi se pun deoparte.
Intr-o craticioara pune doua linguri de apa rece si plicul de gelatina si lasa-le asa pentru 5 minute. Da cratita la foc foarte mic si amesteca pana cand se dizolva complet gelatina. Apoi ia-o de pe foc si las-o sa se raceasca.

Ti-a mai ramas un sfert de cana de zahar, pe care trebuie sa o mixezi cu smantana, pana la omogenizare. Adauga treptat amestecul de gelatina (racit) si amesteca in continuare, pana la obtinerea unei compozitii pufoase.

Asamblarea tortului de vara cu fructe

Aranjeaza o jumatatea din cantitatea de fructe pe stratul de jos al blatului si pune peste jumatate din compozitia de smantana. Pune al doilea strat al blatului peste si asaza peste acesta restul de compozitie de smantana.

Da tortul la rece cel putin o ora. Poti sa il lasi la frigider chiar si o zi; va fi si mai racoritor si la fel de savuros.
Inainte de a-l servi, asaza deasupra lui fructele ramase, ca sa fie si mai proaspete.

Pofta buna tie si celor dragi cu care alegi sa imparti acest desert racoritor de vara!

Sursa fotografii

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!