Rețete delicioase
Înapoi la

Desert made in Poland: Chec cu branza

Desert made in Poland: Chec cu branza

Diana Sorescu

Anul asta, vacanta de iarna mi-am petrecut-o in Polonia. Mi-au placut foarte multe acolo, de la arhitectura, la catedrale pana la preturile hainelor (foarte accesibile!) si traditionala lor supa de sfecla. Insa ce m-a dat gata a fost un desert minunat, pe care l-am comandat in fiecare zi a sederii mele in Poznan: chec cu branza! Am cerut reteta si o impartasesc cu voi!

Chec cu branza

 Chec cu branza

Ingrediente:

1 ceasca de unt, la temperatura camerei
1 / 2 cana de grasime
3 cesti zahar tos
1 pachet crema de branza, la temperatura camerei
3 cesti faina, cernuta inainte de masurare
6 oua
1 pulpa de vanili/ seminte de vanilie

Mod de preparare:

1. Intr-un bol mare, adauga untul si grasimea. Amesteca cu mixerul la viteza medie, adaugand treptat zahar.
2. Adauga faina, crema de branza, ouale si pulpa de vanilie. Amesteca cu mixerul, folosind bratele tip tel, pana obtii un aluat omogen. Unge forma si tapeteaza cu faina.
3. Toarna aluatul in forma si netezeste la suprafata. Coace la 165°C pentru aproximativ 1 ora si 15 minute - 1 ora si 25 minute, pana cand daca ii faci proba cu scobitoarea, nu ramane nimic lipit de ea.
4. Scoate checul de la cuptor cu branza si lasa-l sa se raceasca timp de 10 minute in forma.

 Chec cu branza

Rastoarna-l din forma si lasa-l sa se raceasca complet pe un gratar pentru prajituri.

Articolul urmator
Piper verde: beneficii și proprietăți
Piper verde: beneficii și proprietăți
În ce desert te vei reîncarna
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    mikaela (anonim)
    20 iulie 2011 13:01

    Inteleg ca folosim musai unt si in plus ulei/margarina/unt.Praf de copt nu are in compozitie?

    mona (anonim)
    20 aprilie 2010 18:06

    Poti sa-mi spui si mie ce inseamna 1/2 cana grasime?Multumesc