Iata inca o reteta din copilarie. Iti mai amintesti tavile aburinde din care bunica sau mama scotea checuri pufoase cu nuci si mirosul de miez de nuca prajit? Eu da si tocmai de-aia imi este atat de draga aceasta reteta de chec cu nuca:
Chec cu nuca
Ingrediente:
- 5 oua
- 250 g zahar
- 100 ml ulei
- 250 g faina
- 100 g nuci
- O lingurita praf de copt
- O lamaie
Mod de preparare:
Rade intr-un castron coaja unei lamai, pune incet galbenusurile si toarna ulei, putin cate putin, asa ca la maioneza.
Intre timp, bate albusurile spuma cu putina sare, adauga zaharul pana se va intari ca pentru bezea.
Pune in albus praful de copt stins cu zeama de lamaie si continua sa amesteci usor cu o lingura de lemn, de sus in jos. Pune apoi maioneza de galbenusuri si faina "in ploaie". Inglobeaza in compozitie miezul de nuca dat prin faina. Aspectul aluatului trebuie sa fie asemenea unei smantani groase.
Pe deasupra, presara bucatele mari de nuca, pentru decor.
Unge o tava cu unt, tapeteaz-o cu faina si umple-o cu compozitia rezultata.
Incinge bine cuptorul, dupa care, cand introduci tava in aragaz, redu focul la minim. Dupa 30 minute, intorace tava si mai tine checul cu nuca la cuptor inca 10-15 minute.