Chec cu nuci si malai

Chec cu nuci si malai
Laura Adamache
Joi, 03.02.2011

Nucile imi plac la nebunie in orice reteta, dulce sau sarata, iar in checul acesta se simte pregnant gustul lor. Consistenta checului este usor umeda si ramane neschimbata chiar si dupa 3 zile. Voi face un pandispan cu aceasta reteta pentru ca se taie perfect si are un gust absolut delicios si deosebit.


Ingrediente:

125 gr unt la temperatura camerei

125 gr zahar pudra

100 gr faina de malai fina

75 gr faina

70 gr nuci macinate

2 oua

2 galbenusuri

3/4 plic praf de copt

3 linguri de vin alb

1/2 fiola esenta migdale

1 varf  cutit de sare

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si un varf de cutit de sare pana cand obtinem o crema.

Chec cu nuci si malai

Adaugam pe rand ouale si galbenusurile, mixand bine dupa fiecare ou si galbenus adaugat.

Amestecam malaiul cu faina, cu nucile macinate si praful de copt. Adaugam mixul de faina peste crema de unt si amestecam cu grija cu o lingura de lemn.

Chec cu nuci si malai

Vom obtine un aluat relativ compact in care vom adauga cele 3 linguri de vin si esenta de migdale. Amestecam din nou bine dar cu grija si punem aluatul intr-o forma de chec tapetata cu unt si faina.

Chec cu nuci si malai

Il coacem la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 30 minute.

Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca in forma dupa care il rasturnam pe un platou, il pudram cu zahar pudra vanilat si il servim.

Chec cu nuci si malai


Mentiuni:

Este indicat ca ouale sa fie la temperatura camerei ca sa nu se taie crema de unt in momentul in care le adaugam.

Daca mixam nucile la robot, amestecati-le cu 1 lingura rasa de zahar inainte de a le macina.

Cu ingredientele de mai sus obtineti un chec pentru o forma cu fund rotund care este putin adanca. Daca il coaceti intr-o forma normala de chec de 30x11 cm, va sfatuiesc sa dublati cantitatile.

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/

Vezi si
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Joi, 03.02.2011
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Joi, 03.02.2011
Articolul urmator »
Ciocolata Dubai: ce are special, de a înnebunit Internetul
Ciocolata Dubai: ce are special, de a înnebunit Internetul
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (38)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Marţi, 30.04.2024
Idei de mic dejun tradițional românesc
Raluca Margean | Miercuri, 28.02.2024
romanta (anonim)
4 februarie 2011 12:12

de ce nu se precizeaza cate calorii contine?ar fii f bine!?nu?

Ne găsești pe