Visul de vanilie - Choux a la creme
- Dificultate:
- Rețete deosebite
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor

Cuprins
Caracteristici
Daca exista vreun desert dupa care sa ma uit in vitrina oricarei cofetarii, acela este Choux a la crème. Crema de vanilie din abundenta, gogoselele pufoase si zaharul pudrat sunt irezistibile. Incearca si tu aceasta reteta. Spor la treaba!
Choux a la crème
![]() |
Ingrediente:
125 g unt
250 ml apa
200 g faina
8 oua
Putina sare
Crema:
500 ml lapte
300 g zahar
60 g faina
4 galbenusuri
Vanilie
200 g unt
Zeama de la ½ lamaie
Mod de preparare:
Fierbe apa impreuna cu untul si sarea, iar dupa ce a dat in cateva clocote adauga faina dintr-o data amestecand foarte repede cu o lingura de lemn. Ia de pe foc, lasa aluatul sa se raceasca putin apoi adauga ouale, unul cate unul, amestecand continuu. Compozitia rezultata trebuie sa fie moale, dar legata.
Umple un cornet de panza si fa mici gogosele pe tava de la aragaz, lasand intre ele o distanta de 3 cm. Da-le la cuptor, pentru inceput la foc mare, apoi la foc mai mic. Coace-le circa 20 minute. Scoate-le din cuptor, lasa-le sa se raceasca, apoi taie-le un capacel.
Intre timp, pregateste crema frecand galbenusurile cu 150 g zahar, faina si cu laptele caldut.
Adauga vanilia si pune crema la foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa bine. Ia-o de pe foc, mixeaza bine pana se raceste apoi adauga untul si zeama de lamaie frecate cu 150g zahar.
Ia apoi fiecare gogosica, umple cu crema partea de jos, aplica un strat de frisca si pune la loc capacelul taiat. Facultativ poti pudra cu zahar vanilat.
![]() |
Choux a la crème - un desert de vis!


