Ispita dulce: Ciocolata de casa cu alune

Cuprins
Incuie-ma in bucatarie si lasa pe masa o farfurie plina cu ciocolata de casa. Revino peste 10 minute. O sa iti demonstrez ca am o bagheta fermecata si pot face lucrurile sa dispara! Stiu, nu e tocmai ok dar e atat de buna! Incearca si tu aceasta delicioasa reteta de ciocolata de casa si vei vedea despre ce vorbesc!
Ciocolata de casa cu alune
Ingrediente:
200ml de apa
1 pachet de unt
4 linguri de cacao pudra, neindulcita
bucatele de ciocolata amaruie
6 linguri de lapte
50ml rom
454g zahar pudra
1 lingurita pulpa de vanilie
alune de padure
Mod de preparare:
1. Intr-o cratita adauga untul, pudra de cacao, bucatelele de ciocolata, romul si laptele. Pune-le la foc mediu pana la punctul de fierbere.
![]() |
2. Indeparteaza cratita de pe foc si adauga zaharul pudra la amestec. Amesteca energic pana ce zaharul s-a topit.Adauga pulpa de vanilie si amesteca pana cand se omogenizeaza.
3. Tapeteaza tava cu hartie cerata si toarna repede amestecul in forma. Niveleaza cu dosul unei linguri pe care o inmoi frecvent in apa rece si presari alunele (apasa-le sa intre in continut).
![]() |
4. Dupa ce s-a racit, taie in bucatele in forma de patrat, acopera cu folie de aluminiu si pune-o la frigider pana se intareste. Iata o ciocolata casa nemaipomenita!


