Rețete delicioase
Înapoi la

Desert cu iz vintage - Cornulete cu nuca

Desert cu iz vintage - Cornulete cu nuca

Diana Sorescu

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Desert cu iz vintage - Cornulete cu nuca

Caracteristici

Imi amintesc ca bunica facea mereu cornulete cu nuca cand mergeam in vizita, cu parintii. De fiecare data primeam ori dulceata ori cornulete. Bucuria mea! Zic sa incercam si noi, nu?

Cornulete cu nuca

Ingrediente:

200g margarina
1 praf de sare
50g zahar
50g miez de nuca
1 plic zahar vanilat
1 ou
faina cat cuprinde
cate o lingura margarina si faina pentru tava

Mod de preparare:

1. Cu 2 ore inainte de preparare, scoate ingredientele din frigider. Macina fin nucile.
2. Freaca spuma margarina cu sarea, zaharul si zaharul vanilat, pana cand se dizolva. Adauga oul, nucile, ciocolata rasa si faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare. Aduna aluatul in forma de sfera, il invelesti in folie de plastic si il dai la rece pentru 30 de minute.
3. Pe planseta presarata cu faina, intinzi o foaie groasa de 5 mm, pe care o tai in patrate si le rulezi pentru a forma cornuletele.

4. Le asezi intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si le coci la foc mijlociu, timp de 20 de minute.

Astea sunt cornuletele cu nuca pe care le ador!

Articolul urmator
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
În ce desert te vei reîncarna
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.1 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Szabo Ioana (anonim)
    17 octombrie 2012 11:11

    Buna ziua , am sesizat o mica "greseala" ca sa zic asa .La ingrediente nu apare sub nici o forma ciocolata , pe cand la modul de preparare apare."Adauga oul, nucile, ciocolata rasa si faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare."