Desert cu iz vintage - Cornulete cu nuca
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Dificultate:
- Rețete deosebite
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor

Cuprins
Caracteristici
Imi amintesc ca bunica facea mereu cornulete cu nuca cand mergeam in vizita, cu parintii. De fiecare data primeam ori dulceata ori cornulete. Bucuria mea! Zic sa incercam si noi, nu?
Cornulete cu nuca
Ingrediente:
200g margarina
1 praf de sare
50g zahar
50g miez de nuca
1 plic zahar vanilat
1 ou
faina cat cuprinde
cate o lingura margarina si faina pentru tava
Mod de preparare:
1. Cu 2 ore inainte de preparare, scoate ingredientele din frigider. Macina fin nucile.
2. Freaca spuma margarina cu sarea, zaharul si zaharul vanilat, pana cand se dizolva. Adauga oul, nucile, ciocolata rasa si faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare. Aduna aluatul in forma de sfera, il invelesti in folie de plastic si il dai la rece pentru 30 de minute.
3. Pe planseta presarata cu faina, intinzi o foaie groasa de 5 mm, pe care o tai in patrate si le rulezi pentru a forma cornuletele.
4. Le asezi intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si le coci la foc mijlociu, timp de 20 de minute.
Astea sunt cornuletele cu nuca pe care le ador!


