Reteta simpla: cornulete cu rahat

Cuprins
Cornulete cu rahat imi cumparam de la brutarie in copilarie, erau atat de bune savurate dupa o zi intreaga la joaca. Le-am pregatit de curand, asa, fara vreun motiv anume. Enjoy!
Cornulete cu rahat
Ingrediente:
250g margarina
15ml otet
70ml apa
faina cat cuprinde ca sa devina un aluat care se poate intinde
sare
1 lingurita coaja rasa de portocala
2 pachete zahar vanilat
150g rahat
Mod de preparare:
1. Amesteca margarina cu otetul, apa, ¼ lingurita sare, coaja rasa de portocala si faina. Framanta un aluat care se intinde ca o foaie de taitei. Taie cu un cutit sau o rotita dintata in patrate.
2. Intr-un colt din fiecare patrat pune cate o bucatica de rahat. Ruleaza si pune la copt in tava unsa cu untdelemn si tapetata cu faina.
![]() |
3. Se coc la foc potrivit. Dupa ce s-au racit preasara pe cornuletele cu rahat zahar vanilat.


