Un desert inedit, economic: cornulete cu untura

Cuprins
Caracteristici
Si aceasta reteta provine de pe o foaie ingalbenita de timp, dintr-o carte de bucate a... strabunicii mele! Mi s-a parut chiar interesanta si am incercat-o. Surprinzator sau nu, cornuletele cu untura sunt chiar bune! Recomand!
Cornulete cu untura
Ingrediente cornulete cu untura:
50 g drojdie
2 pahare cu lapte
200g untura
7-8 linguri cu zahar
5 galbenusuri
Faina cat cuprinde
Vanilie
Coaja de lamaie sau de portocala
Mod de preparare cornulete cu untura:
Inmoaie drojdia cu lapte si amesteca-o apoi cu untura pe care il prealabil ai incalzit-o putin. Intr-un bol, adauga galbenusurile unul cate unul si bate-le cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Presara faina treptat, atat cat este nevoie, pana vei obtine o coca potrivit de tare.
Framanta aluatul bine si intinde o foaie groasa de ½ cm, pe care o vei taia apoi in patrate. Ruleaza fiecare bucatica si arcuieste-o la capete. Ungele cornuletele cu untura cu ou, presara zahar tos pe deasupra, aseaza-le intr-o tava si coace-le la foc potrivit timp de 30 de minute. Sunt gata!



Surse foto: istock