Rețete delicioase
Înapoi la

Cornulete de post

Tatiana Stefan

Daca ai ales sa respecti Postul Pastelui, inseamna ca ti-ai asumat o mare responsabilitate si anume sa rezisti tentatiei de a te rasfata cu ciocolata preferata sau cu dulcele preferat. Insa cum trebuie sa ai un moment de bucurie provocat de "ceva dulce", iti propunem o reteta delicioasa de cornulete de post.

Sursa foto: www.suivil.ro

Timp de pregatire: 40 de minute

Timp de gatire: 50 de minute

Timp total: o ora si jumatate (aproximativ)

Dificultate reteta: medie

Cantitate: 10portii

Ingrediente pentru cornulete de post:

- o cana ulei
- o jumatate de cana cu apa
- 25 g drojdie
- 2 lingurite cu zahar
- coaja de portocala rasa
- 3 plicuri zahar vanilinat 
- faina cat cuprinde
- rahat, pentru umplutura
- zahar farin vanilat, pentru ornat

Mod de preparare a cornuletelor de post:

Pasul 1. Trebuie sa prepari aluatul. Intr-un bol adauga 200 de ml de apa calda, drojdia, sarea si zaharul. Amesteca bine pana se dizolva toate ingredientele. Pune si portocala rasa, uleiul si plicurile cu zaharul vanilinat. Adauga apoi faina si framanta aluatul pana cand devine tare si se curata usor de pe maini. Lasa-l la dospit la caldura, pentru a creste mai repede.

Pasul 2: Dupa aproximativ 30 de minute, ia aluatul si mai framanta-l putin. Intinde-l pe masa cu ajutorul unui sucitor, pana obtii o foaie subtire. Taie-o sub forma de fasii egale, pe care le tai apoi sub forma de patrate de dimensiuni egale. Dupa ce ai terminat, taie-le pe diagonala, pentru a obtine niste triunghiuri.

De asemenea, trebuie sa tai si rahatul sub forma unor cubulete mici. Ia cate un cubulet si aseaza pe fiecare triunghi de aluat. Ruleaza-l din partea cea mica a triughiului, pentru a obtine niste cornulete perfecte.

Pasul 3: Ia o tava si asaza pe ea o hartie de copt. Unge-o cu putin ulei si aseaza cornuletele. Baga tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 200 de grade si lasa-le timp de 20-30 de minute. Atunci cand cornuletele incep sa prinda o crusta rumena inseamna ca sunt gata si le poti scoate. Imediat, cat inca sunt fierbinti, da-le prin zahar pudra. Asaza-le pe un platou.

Tips: Pentru umplutura poti folosi orice iti trece prin minte fie nuci, dulceata sau marmelada.

Cornuletele de post sunt un desert perfect in Postul Pastelui si te vor ajuta sa uiti de dulciurile pe care le consumai inainte de aceasta perioada.

Pofta buna!

 

Articolul urmator Prăjitura Albinița sau Dulcineea: preparatul cu foi cu miere care îți lasă gura apă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.