Cum inca sunt in perioada de mentinere de dupa regim, ne-am propus sa facem un ghiveci de legume si o salata de ardei copti. Cumparaturile le-am facut singur si cand am vazut pachetul de aluat frantuzesc pe raft am stiut imediat ce urmeaza sa fac din el. Am mai pus mana pe o tableta de ciocolata de menaj si m-am dus intins spre casa.
Dupa-amiaza urma sa iesim cu cativa prieteni la putina miscare prin parc, asa ca mi-am zis ca o sa fie o surpriza placuta sa aduc si ceva dulce pentru ei (mai ales pentru fete). Daca eu nu am voie sa mananc, macar ei sa se bucure de putin dulce.
Ajuns acasa m-am pus pe treaba; mai mult de 40 minute nu a durat sa fac aceste cornuri cu ciocolata. Stiu ca ies mult mai bune cu un aluat facut in casa, dar nu aveam posibilitatea sa stau prea mult in bucatarie.
Cand s-a dezghetat aluatul, l-am intins pe masa, l-am taiat in 15 patrate cu latura cat latimea palmei mele si am infasurat repede cornuletele punand in mijloc cate o bucata de ciocolata.
Le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am bagat in cuptorul incins. Dupa nici 15 minute le-am scos, le-am uns cu putin ou batut deasupra (cred ca ies foarte bune daca puneti in locul oului putina miere cu alune/nuci macinate) si le-am bagat in cuptor pentru inca 2-3 minute.
Dupa ce s-au rumenit, le-am lasat frumos sa se racoreasca . Cornuletele au iesit delicioase, fetele savurandu-le imediat cum ne-am asezat pe o bancuta in parc, noi baietii delectatandu-ne cu o partida de badmington.
Aceasta reteta ti-a fost oferita de www.bucatarulamator.ro.