Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Incearca si tu reteta noastra de cozonac cu rahat

Diana Sorescu
Porții:
4-6 porții
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Calorii:
200
Incearca si tu reteta noastra de cozonac cu rahat

Caracteristici

Pentru persoanele ce nu sunt amatoare de cozonac traditional cu nuca si cacao, aceasta reteta cozonac cu rahat este alternativa perfecta. Incearca si tu sa pregatesti un cozonac cu rahat. E foarte simplu!

Ingrediente pentru cozonac cu rahat

  • 100g unt;
  • 375g faina, in plus pentru prelucrat;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 praf de sare;
  • 1 ou;
  • 150 ml lapte;
  • 42g drojdie (1 cubulet);
  • 50g rahat.

Cum prepari cozonacul cu rahat

  1. Topeste untul si lasa-l sa se raceasca. Cerne faina intr-un castron si presara deasupra sarea si zaharul. Bate oul si toarna impreuna cu untul, pe marginea fainei. Incalzeste laptele putin si dizolva drojdia in el. Adauga-l la celelalte ingrediente si framanta repede cu bratele spiralate ale mixerului pana obtii un aluat lipicios.
  2. Lasa-l la dospit timp de 30 de minute, la caldura. Amesteca cu laptele si pune-l la fiert. Fierbe 15 minute la foc mic, amestecand incontinuu. Lasa-l sa se raceasca si adauga zaharul, zeama si coaja de lamaie si albusul.
  3. Presara faina pe suprafata de lucru si framanta aluatul cu mainile circa 5 minute cu putere, pana cand devine elastic si nu se mai lipeste. Apoi intinde sub forma de dreptunghi de 30x45cm, pe care aplici uniform rahat.
  4. Incinge cuptorul la 200ºC (180ºC cu ventilator sau treapta 3-4); tapeaza o tava cu hartie cerata. Aseaza cozonacul in tava si lasa-l 10 minute sa creasca, acoperit. Pune cozonacul cu rahat la cuptor si lasa-l circa 35 de minute. Iti place reteta cozonac cu rahat propusa de noi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!