Pentru persoanele ce nu sunt amatoare de cozonac traditional cu nuca si cacao, aceasta reteta cozonac cu rahat este alternativa perfecta. Incearca si tu sa pregatesti un cozonac cu rahat. E foarte simplu!
Ingrediente pentru cozonac cu rahat
- 100g unt;
- 375g faina, in plus pentru prelucrat;
- 4 linguri zahar;
- 1 praf de sare;
- 1 ou;
- 150 ml lapte;
- 42g drojdie (1 cubulet);
- 50g rahat.
Cum prepari cozonacul cu rahat
- Topeste untul si lasa-l sa se raceasca. Cerne faina intr-un castron si presara deasupra sarea si zaharul. Bate oul si toarna impreuna cu untul, pe marginea fainei. Incalzeste laptele putin si dizolva drojdia in el. Adauga-l la celelalte ingrediente si framanta repede cu bratele spiralate ale mixerului pana obtii un aluat lipicios.
- Lasa-l la dospit timp de 30 de minute, la caldura. Amesteca cu laptele si pune-l la fiert. Fierbe 15 minute la foc mic, amestecand incontinuu. Lasa-l sa se raceasca si adauga zaharul, zeama si coaja de lamaie si albusul.
- Presara faina pe suprafata de lucru si framanta aluatul cu mainile circa 5 minute cu putere, pana cand devine elastic si nu se mai lipeste. Apoi intinde sub forma de dreptunghi de 30x45cm, pe care aplici uniform rahat.
- Incinge cuptorul la 200ºC (180ºC cu ventilator sau treapta 3-4); tapeaza o tava cu hartie cerata. Aseaza cozonacul in tava si lasa-l 10 minute sa creasca, acoperit. Pune cozonacul cu rahat la cuptor si lasa-l circa 35 de minute. Iti place reteta cozonac cu rahat propusa de noi?