Cum sa prepari inghetata cu alune

Caldura de la mare mi-a adus aminte ca nu v-am impartasit si reteta pentru inghetata de alune. A fost pentru prima oara cand am facut aceasta reteta, dar rezultatul a fost super bun. Alaturi de inghetata de ciocolata a mers excelent.
Ingrediente:
6 oua
100 g alune nesarate
15 linguri zahar
3 plicuri zahar vanilat
3 linguri faina
1 litru lapte
100 g unt
Mod de preparare
* Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar, zaharul vanilat, faina si laptele. Se pune la fiert la foc mic sau pe baie de aburi pana se ingroasa.

*In crema obtinuta adaugam untul si alunele macinate mai mare (pot fi prajite putin inainte), apoi se lasa la racit.
* Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul ramas.
* Omogenizam crema racita cu bezeaua, apoi se lasa in congelator pentru minim 8 ore.
Pofta mare!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de www.bucatarul-amator.ro


