Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Cum sa prepari o dulceata de salcam delicioasa

Alexa Galgau

Atunci cand savuram un ceai sau o cafea si avem pofta si de o gustare delicioasa care sa mearga perfect la aceste licori savuroase, dulceata este una dintre cele mai la indemana solutii. Chiar daca contine mult zahar, in general, nu putem sa mancam o cantitate prea mare, ceea ce inseamna ca este si un desert mai putin periculos pentru silueta.

Iti prezentam, in continuare, o reteta de dulceata de salcam care se prepara foarte simplu si este ideala pentru zilele cand vrei sa te rasfeti cu un desert cat se poate de aromat!

Cea mai buna dulceata de salcam

Ingrediente:

- 1l de apa;

- 600g de flori de salcam;

- 600g de zahar;

- zeama de la 2 lamai;

- 4 plicuri de zahar vanilat.

Mod de preparare:

1. Se culeg florile de salcam sau se cumpara din piata, apoi se clatesc in doua ape. 

2. Se amesteca zaharul si apa, pentru a crea un sirop, care apoi se pune la fiert. Cand da in clocot, se adauga si florile de salcam, alaturi de zeama de lamaie si zaharul vanilat.

3. Se lasa dulceata pe foc pana cand capata o consistenta vascoasa, de grosimea mierii. Poti face si un test rapid pentru a vedea daca este gata: toarna cateva picaturi intr-o farfurie. Daca se imprastie, inseamna ca dulceata nu este gata. Trebuie ca picaturile sa se adune sub forma de cristale. 

4. Se toarna dulceata in borcane, care se inchid strans si se intorc cu susul in jos pana cand se racesc, pentru a nu permite aerului sa patrunda. 

Dulceata de salcam merge de minune cu o portie delicioasa de clatite sau pur si simplu pe o felie de paine proaspata, la cafea sau ceai. 

Sursa foto si reteta: caietulcuretete.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!