Cum sa prepari prajitura Krem a la Krem

Cum sa prepari prajitura Krem a la Krem
Cristina Tarziu
Marţi, 03.11.2015

Cuprins

Uneori avem timp de preparate elaborate, cu fiecare ingredient atent selectionat si cu toti pasii urmati ca la carte, iar alteori avem nevoie de solutii rapide si delicioase, care sa ne salveze in momentele pofticioase sau in cele in care se anunta last minute musafiri. Prajitura Krem a la Krem face parte din aceasta a doua categorie, desi e atat de gustoasa si de aspectuoasa incat nimeni nu-si va da seama de asta. Nu e nevoie decat sa ai grija sa tii mereu prin casa cateva pliculete de prafuri „minune", care te pot scoate rapid din impas.

Prajitura Krem a la krem

  


Ingrediente:

Pentru blat:

6 oua
6 linguri de zahar
1 plic de crema Ole de ciocolata

Pentru crema:
250 ml de frisca lichida
150-200 ml de lapte rece
1 plic de crema Ole de vanilie

Pentru glazura:
100g de ciocolata neagra de calitate
50 ml de frisca lichida
50g de unt
2 linguri de whisky sau coniac

Mod de preparare:

Blatul:

Separa galbenusurile de albusuri.
Bate albusurile pana ce obtii o spuma tare, adaugand zaharul treptat.
Adauga galbenusurile unul cate unul, continuand sa amesteci.
La final adauga si praful de ciocolata. Amesteca pana ce se omogenizeaza.
Preincalzeste cuptorul.
Tapeteaza o tava (de aproximativ 20x30 cm) cu hartie de copt, apoi toarna compozitia si niveleaz-o cu o lingura.
Lasa blatul in cuptor la 180 de grade (sau la o temperatura medie spre mica, daca ai un coptor clasic) pentru aproximativ 20-25 de minute.
Scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se raceasca.

Crema:
Amesteca laptele cu frisca lichida intr-un bol, adauga praful de vanilie si bate-le cu mixerul pentru cateva minute sau pana ce crema s-a intarit.
Daca blatul s-a racit intre timp, toarna crema peste blat si apoi da prajitura la frigider.

Glazura:
Intr-o tigaie pune untul si frisca lichida, adauga ciocolata negra rupta in cubulete si pune-le pe toate pe foc mic. Amesteca incontinuu pana ce ciocolata s-a topit, apoi adauga si coniacul.
Lasa glazura sa se raceasca foarte putin (doar cat sa devina calduta si sa inceapa sa se inchege usor) si apoi toarn-o peste prajitura racita. Niveleaza glazura cu un cutit sau cu o spatula si apoi pune prajitura din nou la frigider.
Dupa ce au trecut cel putin doua-trei ore, prajitura poate fi portionata si servita. Ai grija sa speli cutitul cu apa rece dupa fiecare taietura pentru ca prajiturile sa iasa cat mai aspectuoase.

Pentru ca blatul nu contine deloc faina, vei obtine o prajitura foarte cremoasa, usoara si delicioasa, care face cinste numelui pe care il poarta - Krem a la Krem. Poti adauga inca un strat de frisca, o poti decora cu fructe proaspete (ca in imaginea de mai sus) sau o poti servi ca atare, doar cu glazura de ciocolata. E minunata oricum!

Asta e tot! Pofta mare!

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Marţi, 03.11.2015
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Marţi, 03.11.2015
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0.7 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024

Ne găsești pe