Desertul suprem de toamna: pere fierte in vin rosu

Desertul suprem de toamna: pere fierte in vin rosu
Redactor Alexa Galgau
Luni, 31.08.2015

Cuprins

Fiecare anotimp vine cu retetele lui specifice, iar toamna aceasta fructul-vedeta este para, folosita in cele mai decadente si savuroase deserturi. Chiar daca gasesti pere importate mereu, acum este momentul sa te bucuri de cele cu adevarat gustoase, de pe plaiurile noastre. Aroma lor puternica le transforma in ingredientul perfect pentru deserturi care te vor transporta direct in al noualea cer.

Astazi iti propunem sa incerci o reteta destul de simpla, dar foarte rafinata si aromata puternic: pere fierte in vin rosu!

Cum sa faci pere fierte in vin rosu

Timp de preparare: 20 de minute

Timp de gatire: 30 de minute

Timp la frigider: 3 ore

Numar de portii: 4

Ingrediente:

- 500 ml de vin rosu sec, precum Cabernet sau Merlot;

- 50 g zahar;

- sucul de la o portocala;

- 1 bucata de coaja de portocala;

- 1 bat de scortisoara;

- 1 lingurita de cuisoare;

- 4 pere tari, coapte.

Mod de preparare:

1. Intr-o oala de dimensiuni medii, pune vinul, zaharul, sucul de portocale, coaja de portocala, cuisoarele si batul de scortisoara. Lasa focul pe mediu pana da in clocot, apoi miscoreaza-l si lasa vinul sa fiarba inabusit circa 5 minute. In timp ce acesta fierbe, decojeste perele cu grija, astfel incat sa nu le afectezi codita si sa tai cat mai putin din miez. 

2. Taie circa un centimetru din baza acestora, pentru a crea un fund plat. Apoi pune perele in vinul care fierbe, cu grija, ca sa nu te stropesti cu lichidul fierbinta. Acopera oala si lasa-le sa fiarba circa 15-20 de minute. Pentru a obtine o culoare uniforma, intoarce-le din 5 in 5 minute. 

3. Dupa ce trece timpul de gatire, ia oala de pe foc, da la o parte capacul si lasa perele sa se raceasca in vinul respectiv. Odata ce au ajuns la temperatura camerei, acopera-le si pune-le la frigider cel putin 3 ore. Cel mai bine ar fi sa stea peste noapte. Poti sa le intorci ocazional, ca sa nu existe portiuni mai puternic colorate. 

4. Cand esti gata sa servesti perele, pune-le pe un platou, apoi pune din nou vinul pe foc mediu, lasandu-l sa isi reduca volumul cam la jumatate (15 minute pe foc). Vei obtine un sirop de vin, pe care trebuie sa il lasi sa ajunga la temperatura camerei. Apoi stropeste perele cu el, inainte de a le servi. Poti sa mai presari si putina scortisoara peste ele, pentru o aroma mai puternica. 

Pofta buna!

Perele fierte in vin rosu reprezinta un desert decadent si o placere vinovata a lunilor care urmeaza, insa este pacat sa nu te bucuri de roadele de toamna in cele mai delicioase moduri posibile. 

Afla si cum sa pregatesti cu cozonac cu mac si pere delicios , dar si o prajitura cu pere caramelizate!

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Luni, 31.08.2015
Articolul urmator »
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Incepe quiz
Ce fel de diva de pe covorul rosu esti?
Ce fel de diva de pe covorul rosu esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024

Ne găsești pe