Rețete delicioase
Înapoi la

Desertul tau de post cu migdale: Biancomangiare

Desertul tau de post cu migdale: Biancomangiare

Laura Adamache

Timp de gătire:
45-60 minute
Modalitate de preparare:
Fierbere
La frigider
Calorii:
200
Desertul tau de post cu migdale: Biancomangiare

Caracteristici

Biancomangiare sau blanc manger este un desert originar din Franta care a patruns in Italia in secolul XII iar acum este raspindit in Sicilia unde se face cu lapte de migdale si in Valle D'Aosta unde se foloseste laptele de vaca in locul celui de migdale. Seamana foarte mult cu panna cotta numai ca este mai parfumat si mai usor. 

Ingrediente pentru Biancomangiare

  • 250 g migdale macinate fin
  • 10 g gelatina foi
  • 70 g zahar
  • 2 linguri coniac (optional)
  • 300 gr apa calduta
  • 100 gr frisca lichida

Cum prepari Biancomangiare

  1. Punem migdalele macinate in cele 300 gr apa calduta si le lasam la inmuiat pentru 30 minute.
  2. Dupa jumatate de ora scurgem laptele format printr-o bucata de tifon sau bumbac pe care o punem deasupra unei site. Adaugam cate 2 linguri de migdale si stoarcem bine bine laptele.
  3. Eu am obtinut 200 ml lapte de migdale. Daca voi reusiti sa obtineti mai mult completati cu frisca lichida pana obtineti 300 ml de lichid. Exemplu: daca aveti in final 250 ml lapte migdale adaugati numai 50 ml frisca lichida, daca din contra aveti 150 lapte adaugati 150 ml frisca lichida, astfel incat rezultatul final sa fie 300 ml lichid.
  4. Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece pentru 10 minute dupa care se storc bine si se topesc pe foc foarte mic impreuna cu 6 linguri de lapte.
  5. Separat topim zaharul amestecat cu lichidul ramas tot pe foc foarte mic. Cand zaharul este complet dizolvat, tragem craticioara de pe foc, lasam cateva minute (3-4 minute) sa se raceasca si adaugam peste gelatina dizolvata in lapte. Amestecam si turnam in forme (eu am folosit pahare de plastic de unica folosinta) unse foarte discret cu putin ulei. De preferat ar fi un ulei de migdale sau unul de fructe dar puteti folosi si de floarea soarelui, numai sa ungeti foarte putin forma.
  6. Lasam 2,30-3 ore la frigider, dupa care luam fiecare paharut si il rasturnam pe o farfurie. Ca sa iti fie mai usor sa scoti din forma, tine pentru cateva secunde paharutul cu fundul in apa fierbinte dupa care il rastorni imediat.

Serveste-l cu sos caramel si feliute de migdale.  

Aceasta reteta ti-a fost oferita de: http://adamache-laura.blogspot.com/.

Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Vei deveni sefa in viitor?
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.