Rețete delicioase
Înapoi la

Dulciuri de post - 3 retete delicioase

Dulciuri de post - 3 retete delicioase

Ioana Budeanu

Pentru ca suntem in Postul Craciunului, insa pofta noastra de dulce nu tine cont de acest lucru, ne-am gandit sa va prezentam cateva retete simple, rapide, de deserturi gustoase pentru aceasta perioada. Ingedientele folosite, precum si maniera in care sunt combinate te vor face sa uiti de unt, lapte sau oua si sa prepari mereu aceste bunatati.

Iata mai jos 3 retete de dulciuri de post:


Briose cu portocale si scortisoara


Ingrediente: 3 cani de faina, o cana mare de suc de portocale (proaspat stros), 1,5 cana zahar, 1 cana uei, coaja rasa de lamaie si portocala, 1 lingurita scortisoara, 1 plic praf de copt.

Mod de preparare:

- cuptorul se incalzeste bine in prealabil, la 200 grade
- se amesteca uleiul cu sucul de portocale, coaja rasa de fructe, zaharul si un praf mic de sare pana se omogenizeaza bine zaharul
- in alt vas se pune faina cernuta, praful de copt si scortioara
- ingredientele lichide se toarna peste cele uscate si se amesteca foarte bine pana se omogenizeaza perfect
- crema obtinuta se toarna in forme de briose
- briosele se coc 25 de minute sau pana capata o nuanta aurie
- se servesc cu putina dulceata sau cu lapte de soia cu aroma de vanilie.

Briose cu portocale


Clatite cu smochine si miere

Ingrediente: 250 g faina, 200 ml apa minerala, 100 ml ulei, 70 g zahar, un pic de sare, miere de albine, smochine de la conserva

Mod de preparare:

- toate ingredientele se amesteca foarte bine, cu mixerul, pana se obtine o crema groasa
- tineti cont de faptul ca lipsa oualor poate duce la ruperea clatitelor la prajit si atunci aluatul trebuie sa fie mai gros
- se lasa crema la frigider jumatate de ora
- o tigaie neaderenta se unge cu foarte putin ulei (folositi un atomizor sau o pensula) si se toarna un polonic mic din compozitie
- se prajesc pana devin aurii
- clatitele se servesc unse cu putina miere si cu smochine de la conserva, insa merg excelent si cu dulceata!

Clatite cu smochine si miere

Prajitura cu gem si nuca

Ingrediente: 1 cana de zahar, 1 cana apa, 1/2 cana ulei, 5 linguri gem sau dulceata (cirese, zmeura, capsuni, caise), 3 linguri cacao, nuci pisate (150 g), cocos, praf de copt, 2 cani de faina, stafide sau alte fructe uscate, vanilie, rom.

Mod de preparare:

- zaharul, apa si uleiul se amesteca bine, cu mixerul
- se adauga gemul, cacao, nucile, cocosul si se amesteca treptat
- se pun apoi faina, praful de copt, esentele si fructele uscate
- totul trebuie sa aiba consistenta unei creme groase
- o tava de cuptor mai inalta se tapeteaza cu hartie de copt
- cuptorul trebuie incalzit in prealabil
- se pune crema in tava si se coace 35 de minute la foc mediu
- se taie doar cand s-a racit
- se poate orna cu nuci, migdale sau cu o glazura din apa cu zahar si cacao.
 
Prajitura cu gem si nuca
 
 
 
Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce desert esti?
Incepe quiz
Ce desert esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (46)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.