Reteta de ecler cu vanilie si glazura de ciocolata
Iti e pofta de o prajitura de la cofetarie insa nu ai chef sa te imbraci, sa cobori si sa te duci sa cumperi? Totusi, mintea iti sta doar la tarte vanilate cu fructe, prajituri cu fulgi de cacao, amandine dolofane si eclere. Am zis ecler? Pai haide sa pregatim impreuna o super reteta de ecler. E atat de simplu!
Ecler cu vanilie si glazura de ciocolata
Ingrediente:
2 si ½ pahare cu lapte
4 oua
2 paharele de lichior combinat cu ulei
2 pahare cu faina
un praf de sare
Pentru crema:
2 oua
10 linguri de zahar
2 linguri de faina
2 pahare cu lapte
2 lingurite cu unt proaspat
seminte de vanilie
1 pliculet zahar vanilat
Mod de preparare:
Pune la fiert laptele, uleiul cu lichior si sarea pana se umfla laptele. Atunci adauga faina in ploaie si amesteca continuu pana ce se formeaza un aluat. Ia compozitia de pe foc, las-o sa se raceasca, dupa care pune si cate un ou intreg, treptat. Incorporeaza cu atentie. Aseaza gramajoare lunguiete intr-o tava tapetata. In cuptor, ele vor creste. Cand sunt coapte, taie-le la mijloc numai pe o parte si umple-le cu crema de vanilie.
Crema se prepara astfel: freaca 2 oua intregi cu 10 linguri de zahar, adauga 2 linguri cu faina, amesteca bine si subtiaza totul cu 2 pahare cu lapte. Fierbe compozitia pe foc, pe baie de apa, pana cand se ingroasa. Ia vasul de pe foc si pune in crema untul proaspat, zaharul vanilat si semintele de vanilie. Lasa minunatia de crema sa se raceasca si umple cu ea prajiturile. Nu uita ca pe deasupra sa torni o glazura de ciocolata alba sau neagra, topita!
Iata ca ai reusit sa prepari singura eclere! Un ecler pentru tine, restul pentru cei dragi! Si inca unul pentru tine!