Rețete delicioase
Înapoi la

Crocante si foarte bune: fursecuri cu stafide!

Crocante si foarte bune: fursecuri cu stafide!

Diana Sorescu

Crocante si foarte bune: fursecuri cu stafide!

Caracteristici

Imi place sa servesc fursecurile cu stafide langa o cana de ceai fierbinte. Ceea ce ador la acest tip de desert este ca tine foarte mult, adica pot sa pregatesc o cantitate mai mare si sa ma bucur de ele o perioada lunga!

Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

Ingrediente:

200 g unt
200 g zahar
200 g faina
200 g stafide
3 oua
Zahar vanilat

Mod de preparare:

Amesteca untul impreuna cu zaharul si adauga ouale, unul cate unul. Dupa ce compozitia a devenit omogena si cremoasa, adauga vanilia si faina, amestecand usor cu o lingura de lemn. Apoi, adauga stafidele continuand sa amesteci usor pana la incorporarea lor.

 

Fursecuri cu stafide

Unge tava de la aragaz cu unt, tapeteaz-o cu faina si, cu ajutorul unui cornet de panza sau poti sa-ti cofectionezi unul dintr-o punga pe care o tai putin la un capat, modeleaza mici banuti de aluat. Coace in cuptor, la foc moderat.

Dupa ce s-au rumenit usor, scoate fursecurile cu stafide calde de pe tava.

Nu-i asa ca iti plac? 

Inghetata de vanilie e minunata! Dupa reteta de inghetata vanilie, o sa urmeze si cea de ciocolata! Stai pe-aproape! 

Articolul urmator
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Cât de manierată eşti la întâlnire?
Incepe quiz
Cât de manierată eşti la întâlnire?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (96)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Adriana (anonim)
    1 februarie 2014 20:08

    Si mie mi s-au imprastiat in tava...adica s-au unit toate, ca si cum ar fi fost o placintica. De asemenea, desi am uns tava si am tapetat-o cu faina, s-au lipit de tava. :(

    vane (anonim)
    17 iulie 2013 17:05

    reteta este foarte buna... eu am inlocuit stafidele cu fulgi de ciocolata menaj de foarte buna calitate... au iesit f bune e buna reteta o recomand si celor care nu au incercat!!

    Lydy (anonim)
    12 iulie 2013 07:07

    Am pus si eu stafidele in apa si am copt fursecurile in tava pe hartie de copt. Data viitoare voi pune totusi mai multa faina sa nu se mai intinda prin tava si mai putin zahar ca sa nu fac diabet. Sunt foarte multumita de ceea ce a iesit; abia astept sa vina sotul de la lucru sa manance si el.

    Andreea (anonim)
    27 ianuarie 2013 18:06

    Am respectat gramajele intocmai si fursecurile au iesit foarte bune. Fragede si aromate! Am adaugat un pic de coaja de lamaie rasa si am inmuiat stafidele 30 de minute in apa inainte de a le incorpora in aluat.

    betty (anonim)
    21 septembrie 2012 13:01

    Nu sunt bune de nimic fursecurile astea...in afara de faptul ca se imprastie in tava, au un gust pronuntat de unt...cantitatea ingredientelor este pusa in bataie de joc. Sincer, nu recomand aceasta reteta!

    dana (anonim)
    20 septembrie 2012 11:11

    fursecurile nu se imprastie..pur si simplu asa trebuie sa sa intample...se pune cate o lingurita din compozitie..si ele se vor intinde inj tava..... Sunt foarte bune..personal am pus si migdale taiate marunt :)

    alecsandra (anonim)
    9 august 2012 20:08

    Dragele mele, si eu am incercat aceasta reteta si la fel mi s'au imprastiat in tava, dar am avut noroc ca am pus foaie ptr copt si le'am pus inapoi si le'am mai adaugat faina...credeti'ma au iesit fff bune..pup!

    roxy :[> (anonim)
    25 iulie 2012 15:03

    interesant, dar e foarte enervant faptul ca apar mereu reclame erotice!!! fratilor ,sunt copil,la fel ca multi alti cititori!!!!!!!!!!!!!!sa va fie rusine! stiati ca aprox. 45-50% dintre cititori sunt copii?????nu pot sa cred?!?!?! rusine!!!!!eu vreau sa mananc lucruri gustoase, nu sex pe paine!!!!!!5 pozitii de sex in care sa faci muschi???!?!?!?!?!?!?!? e total ridicol si prostesc!!!! cei care au postat reclama asta sunt niste nesimtiti fara minte !!!!! mi-e si sila de ei!!!! pu!!!!

    Mihaela (anonim)
    20 iulie 2012 19:07

    Vai!!!Va multumesc mult!!! De cand caut aceasta reteta...

    ana (anonim)
    23 iunie 2012 22:10

    am 13 ani si am incercat sa fac fursecurile astea si mi-au iesit grozav de bune dar cand le-am pus la copt s -au intins in tava dar sunt super

    monica (anonim)
    2 aprilie 2012 15:03

    Am si eu o intrebare .... Ouale trebuiesc puse intregi sau doar albusul ?

    mihaela (anonim)
    23 februarie 2012 15:03

    au iesit foarte naspa prea moi s-au imprastiat in tava