Crocante si foarte bune: fursecuri cu stafide!
Caracteristici
Imi place sa servesc fursecurile cu stafide langa o cana de ceai fierbinte. Ceea ce ador la acest tip de desert este ca tine foarte mult, adica pot sa pregatesc o cantitate mai mare si sa ma bucur de ele o perioada lunga!
Fursecuri cu stafide
Ingrediente:
200 g unt
200 g zahar
200 g faina
200 g stafide
3 oua
Zahar vanilat
Mod de preparare:
Amesteca untul impreuna cu zaharul si adauga ouale, unul cate unul. Dupa ce compozitia a devenit omogena si cremoasa, adauga vanilia si faina, amestecand usor cu o lingura de lemn. Apoi, adauga stafidele continuand sa amesteci usor pana la incorporarea lor.
Unge tava de la aragaz cu unt, tapeteaz-o cu faina si, cu ajutorul unui cornet de panza sau poti sa-ti cofectionezi unul dintr-o punga pe care o tai putin la un capat, modeleaza mici banuti de aluat. Coace in cuptor, la foc moderat.
Dupa ce s-au rumenit usor, scoate fursecurile cu stafide calde de pe tava.
Nu-i asa ca iti plac?
Inghetata de vanilie e minunata! Dupa reteta de inghetata vanilie, o sa urmeze si cea de ciocolata! Stai pe-aproape!