Fursecuri de post cu gem

Timp de gătire:
45-60 minute
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Fursecuri de post cu gem
Ioana Dinu
Miercuri, 03.12.2014

Cuprins

Caracteristici

Asa cum stii, postul este o adevarata provocare pentru unii, insa nu ar trebui sa fie si pentru tine. Nu numai ca ai ocazia sa gatesti lucruri la care nu te-ai fi gandit in alta perioada a anului, dar o astfel de „dieta" te ajuta sa reduci nivelul colesterolului din sange.

Pentru ca diminetile reci sau serile tale tarzii sa fie mai dulci, uite cum sa pregatesti fursecuri de post cu gem.

Ai nevoie de:

- un pachet de margarina pentru prajituri sau 250 g de margarina tartinabia (fara o lingura);
- 250 g de faina;
- 1 plic de praf de copt;
- 50 g de nuci sau alune macinate (optional);
- 1 plic de zahar vanilinat;
- esente (vanilie, migdale, lamaie sau orice altceva preferi);
- gem de fructe (pentru umplutura) si lingura de margarina pusa separat.

Cum procedezi

Fursecurile cu gem sunt foarte usor de facut. In cazul in care ai de gand sa le mananci alaturi de cei dragi si consideri ca ai nevoie de mai multe, poti doar sa dublezi cantitatile.

Asadar, preparatul fursecurilor tale de post incepe cu mixatul margarinei cu zaharul pana obtii o crema. Adauga apoi faina, in care ai amestecat praful de copt, nucile sau alunele (daca ai ales sa folosesti), zaharul vanilinat si esentele.

Amesteca bine aceste ingrediente, pentru a obtine o coca omogena. Dupa aceea, da-o la frigider pentru 15-20 de minute. Astfel, fursecurile tale vor fi mult mai fragede.

Aluatul se rupe si se modeleaza in bilute de dimensiunea unei nuci, pe care trebuie sa le turtesti astfel incat sa aiba o adancitura in mijloc. Poti face acest lucru cu mana sau ajutandu-te de coada unei linguri.

Gemul de fructe preferat se amesteca apoi cu lingura de margarina pe care ai pus-o deoparte la prepararea aluatului si cu acest amestec se umplu gaurile din aluat.

Fursecurile de post se dau la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 20 de minute (pana devin aurii).

Poti sa le pudrezi cu zahar sau sa le mananci simple. Fursecurile tale de post cu gem sunt gata! Pofta buna!

Articolul urmator »
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi
Raluca Margean | Vineri, 29.03.2024
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (12)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate (805 vizite)