Rețete delicioase
Înapoi la

Galuste cu prune de post

Galuste cu prune de post

Ana Nisipeanu

Daca tii post, nu inseamna ca nu te poti bucura de un desert absolut delicios, care iti aminteste de copilarie. Noi iti propunem o reteta de galuste cu prune de post care iti va indulci ziua si va alunga pofta de dulce.  

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 40 minute
Timp total: 50 minute
Dificultate reteta: medie

  

Ingrediente

- 500 gr. cartofi
- 100 gr. faina
- 50 ml ulei
- 10 prune
- 1 pahar mare cu pesmet
- zahar
- sare

Prepararea galustelor cu prune de post

Pune cartofii la fiert in apa cu putina sare. Ii cureti de coaja si cat sunt fierbinti ii pasezi. Adaugi faina, uleiul, putina sare si framanti pana ce obtii un aluat care sa nu fie nici moale, dar nici tare. Apoi imbraci fiecare pruna in aluatul obtinut, avand grija sa fie acoperita uniform. Urmatorul pas este sa pui pe foc o cratita mare cu un pahar de apa si putina sare, iar cand apa clocoteste, adaugi prunele. Le lasi sa fiarba la foc mic, acoperite, timp de 10 minute.

Intr-o tigaie cu putin ulei pui pesmetul si il calesti, amestecand mereu, pana cand devine maroniu. Dupa ce au fiert galustele le scoti cu o paleta gaurita ca sa se scurga bine si le pui pe un platou. Cat timp sunt fierbinti trebuie sa le treci prin pesmetul obtinut si prin zahar, apoi le lasi sa se raceasca.

Galustele cu prune de post sunt atat de bune, incat nu o sa-ti mai zboare gandul spre ciocolata sau alte dulciuri pe care nu ai voie sa le consumi in timpul postului.

Pofta buna! 

Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Vei deveni sefa in viitor?
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.