Rețete delicioase
Înapoi la

Sa invatam sa facem o glazura de ciocolata delicioasa!

Sa invatam sa facem o glazura de ciocolata delicioasa!

Diana Sorescu

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
1-2 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Calorii:
300
Sa invatam sa facem o glazura de ciocolata delicioasa!

Caracteristici

Orice gospodina trebuie sa stie sa prepare macar trei tipuri de glazura. Si cred asta pentru ca o asemenea indeletnicire te poate scoate din impas si poti transforma o prajitura banala intr-un desert fitos! Glazura ciocolata e preferata mea, asa ca am sa incep cu ea. Iata reteta de glazura de ciocolata:

Ingrediente pentru glazura de ciocolata

  • 100g ciocolata;
  • 150g zahar;
  • 50g cacao;
  • 1 l lapte;
  • un cubulet de unt proaspat.

Cum prepari glazura cu ciocolata

  1. Intr-un bol, pe foc domol, topeste cubuletele de ciocolata, zaharul si laptele. Imediat ce le-ai incorporat bine, da flacara mai iute si lasa mixul sa dea in clocot.
  2. Ia-o de pe foc si adauga untul si praful de cacao. Amesteca bine de tot si toarna glazura ciocolata, peste prajitura sau tort, calduta. 

Pregateste cat mai repede aceasta glazura de ciocolata. O sa te indragostesti de gustul ei!

Articolul urmator
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Ce fel de ciocolata esti?
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (136)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    daiana (anonim)
    12 decembrie 2013 14:02

    poate ai vrut sa scrii 100 ml lapte........

    anamaria (anonim)
    18 septembrie 2013 13:01

    mi-a stricat ziua reteta asta!!!!! uite cum prima mea glazura a dat gres! x( daca nu sunteti in stare sa publicati retete corecte mai bine lasati-va de scris !!!!!!

    cri (anonim)
    20 ianuarie 2013 16:04

    Glazura cu aceste ingrediente este foarte buna... in schimb cantitatile trecute aici nu prea sunt ok. Noroc ca am pus cantitatile la ochi, si nu am avut 1 l lapte. Initial mi-a iesit o "cacao cu lapte", dar am fiert vreo 15-20 min pana ce compozitia s-a ingrosat si a fost delicoasa........;

    veronica (anonim)
    7 ianuarie 2013 22:10

    e super , cand o pun pe chec parca ma simpt in rai. o iubesc . mie nu-mi placea glazura, dar acum sunt ''fana glazura''.

    popescu (anonim)
    30 decembrie 2012 20:08

    am stricat tot,nu stiu ce a vrut sa zica doamna...daca le stie pe toate 3/glazuri/tot asa,mai bine nuuuu

    Mihai (anonim)
    18 decembrie 2012 14:02

    Ma indoiesc ca poate rezulta o glazura dintr-un litru de lapte si doar 100 g de ciocolata + un praf de cacao +un cubulet de unt si 150 g de zahar. Ceea ce spuneti aici seamana cu ... cacao cu lapte. Cred ca orice gospodina trebuie sa stie sa faca nu neaparat trei, "macar" o glazura - dar buna :))