Orice gospodina trebuie sa stie sa prepare macar trei tipuri de glazura. Si cred asta pentru ca o asemenea indeletnicire te poate scoate din impas si poti transforma o prajitura banala intr-un desert fitos! Glazura ciocolata e preferata mea, asa ca am sa incep cu ea. Iata reteta de glazura de ciocolata:
Ingrediente pentru glazura de ciocolata
- 100g ciocolata;
- 150g zahar;
- 50g cacao;
- 1 l lapte;
- un cubulet de unt proaspat.
Cum prepari glazura cu ciocolata
- Intr-un bol, pe foc domol, topeste cubuletele de ciocolata, zaharul si laptele. Imediat ce le-ai incorporat bine, da flacara mai iute si lasa mixul sa dea in clocot.
- Ia-o de pe foc si adauga untul si praful de cacao. Amesteca bine de tot si toarna glazura ciocolata, peste prajitura sau tort, calduta.
Pregateste cat mai repede aceasta glazura de ciocolata. O sa te indragostesti de gustul ei!