Gris de post
Acest preparat iti va aminti cu siguranta de gustul copilariei: grisul cu lapte. Dar pentru ca se apropie sarbatorile si suntem in aceasta perioada a anului, ti-am pregatit un gris de post care foloseste un substitut al laptelui de vaca, si anume laptele de cocos. Pe langa gustul sau dulceag si specific, acest tip de produs este benefic pentru sanatatea ta.
Laptele de cocos este un adevarat cocktail de nutrimente: contine minerale (fosfor, cupru, fier), vitamine (vitamina C care mentine sistemul imunitar sanatos) si enzime benefice organismului. In plus, te ajuta sa slabesti, deoarece are putine calorii, dar in acelasi timp este bogat in fibre si acizi grasi Omega 3, 6 si 9. Daca poti, opteaza pentru laptele de cocos proaspat: cumpara cateva nuci de cocos, scoate-le pulpa si pune-o intr-un blender cu apa. Apoi strecoara laptele cu ajutorul unui tifon. Incearca acest gris de post si cu siguranta vei impartasi reteta si cu cei dragi.
Timp total: 10 minute
Cantitatea: 2 portii
Ingrediente
- 1 cana de gris (200 g)
- 2 cani de lapte de cocos (400 ml)
- 1 ceasca de zahar
- aroma de vanilie
- scortisoara
- zeama de lamaie
- putina sare
- gem (optional) sau fructe proaspete
Cum se prepara grisul de post
1. Fierbe laptele de cocos, zaharul si zeama de lamaie, amestecand continuu.
2. Adauga grisul in ploaie, scortisoara si esenta de lamaie. Este foarte important sa amesteci tot timpul in compozitie, ca sa nu se prinda de vas. Poti sa adaugi apa plata daca rezulta o consistenta prea groasa sau gris, daca aceasta este prea apoasa.
3. Cand grisul de post este gata, pune-l in castronele ude si lasa-le la racit. Poti servi acest gris de post cu gem sau cu fructe proaspete deasupra.
Pofta buna!