Desertul perfect : Inghetata de ciocolata
- Timp de gătire:
- Peste 60 minute
- Porții:
- 8-10 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Înghețare
- Calorii:
- 200
Luni, 13.08.2018
Cuprins
Caracteristici
O lingurita de inghetata de ciocolata inseamna, pentru multi dintre noi, gustul fericirii! Aroma intensa de cacao, textura cremoasa, aerata si gustul dulceag fac din acest desert unul de top. Incearca inghetata ciocolata. O sa te indragostesti.
Ingrediente pentru inghetata cu ciocolata:
- 1 L lapte
- 6 oua
- 35 g zahar
- 1 baton vanilie
- 50 g cacao
- 50 g ciocolata menaj
Mod de preparare:
- Pune laptele sa fiarba la foc mic, adauga zaharul si vanilia si lasa-le sa mai clocoteasca 2-3 minute. Separat, bate ouale intregi intr-un castron, dupa care toarna treptat laptele fierbinte peste oua, amestecand continuu cu un tel sau cu mixerul.
- Strecoara toata compozitia si pune-o la racit intr-un vas cu apa rece, amestecand din cand in cand. Intre timp, dizolva cacaua in putina apa calda si incorporeaz-o usor in restul compozitiei.
- Cand s-a racit bine, adauga ciocolata de menaj tocata, dupa care pune crema de ciocolata intr-o casoleta si introdu-o la congelator.
- Si uite asa, foarte simplu, ai obtinut cea mai delicioasa inghetata de ciocolata! Mai pune mixul putin pe foc, avand grija sa nu dea in clocot.
Vezi si
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Raluca Margean |
Luni, 13.08.2018
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi
Raluca Margean |
Luni, 13.08.2018
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean |
Luni, 13.08.2018