Invata sa prepari inghetata de kiwi

Cuprins
Caracteristici
Cred ca aceasta este cea mai racoritoare inghetata pe care am gustat-o vreodata, cu o nota de prospetime surprinzatoare:
Ingrediente pentru inghetata cu kiwi
- 4 kiwi mari, bine coapte
- 250 de ml. smantana pentru frisca
- 250 de ml. de iaurt gras (sana cu 3,5%)
- 6 linguri de zahar
- 1 lingura de esenta de vanilie
Cum prepari inghetata cu kiwi
- Cele 4 kiwi se decojesc si se zdrobesc cu robotul sau furculita.
- Smantana pentru frisca impreuna cu zaharul se pun intr-o craticioara, pe foc mic. Se infierbanta amestecandu-se continuu pana ce se dizolva zaharul complet. Odata zaharul dizolvat, se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie si se da deoparte, sa se raceasca complet.
- Smantana pentru frisca indulcita, complet rece, se amesteca bine cu iaurtul.
- Se adauga pireul de kiwi.
- Compozitia se omogenizeaza si se toarna in aparatul de inghetata, al carui recipient a stat la congelator cel putin 12 ore inaintea prepararii inghetatei.
- Cand inghetata devine cremoasa, se scoate din aparat (dupa aproximativ 15 minute) si se toarna intr-un recipient cu capac, in care se pastreaza, la congelator, pana la momentul in care va fi consumata.
E foarte fresh, gustoasa si fructata. Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://cuinabanateana.blogspot.com/


