Rețete delicioase
Înapoi la

Invata sa prepari inghetata de kiwi

Invata sa prepari inghetata de kiwi

Laura Laurentiu

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
1-2 porții
Modalitate de preparare:
Înghețare
Calorii:
100
Invata sa prepari inghetata de kiwi

Caracteristici

Cred ca aceasta este cea mai racoritoare inghetata pe care am gustat-o vreodata, cu o nota de prospetime surprinzatoare:

Ingrediente pentru inghetata cu kiwi

  • 4 kiwi mari, bine coapte
  • 250 de ml. smantana pentru frisca
  • 250 de ml. de iaurt gras (sana cu 3,5%)
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingura de esenta de vanilie

Cum prepari inghetata cu kiwi

  • Cele 4 kiwi se decojesc si se zdrobesc cu robotul sau furculita.
  • Smantana pentru frisca impreuna cu zaharul se pun intr-o craticioara, pe foc mic. Se infierbanta amestecandu-se continuu pana ce se dizolva zaharul complet. Odata zaharul dizolvat, se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie si se da deoparte, sa se raceasca complet.
  • Smantana pentru frisca indulcita, complet rece, se amesteca bine cu iaurtul.
  • Se adauga pireul de kiwi.
  • Compozitia se omogenizeaza si se toarna in aparatul de inghetata, al carui recipient a stat la congelator cel putin 12 ore inaintea prepararii inghetatei.
  • Cand inghetata devine cremoasa, se scoate din aparat (dupa aproximativ 15 minute) si se toarna intr-un recipient cu capac, in care se pastreaza, la congelator, pana la momentul in care va fi consumata.

E foarte fresh, gustoasa si fructata. Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://cuinabanateana.blogspot.com/

 

Articolul urmator
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Ce fel de inghetata esti?
Incepe quiz
Ce fel de inghetata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (30)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    juliet_searching_romeo (anonim)
    6 august 2010 00:12

    hmmm pare super delicioasa si cred ca are un gust dulce acrisor! cu siguranta am sa o incerc si eu.... practic e o inghetata sanatoasa :P decat colorantii din comert mai bine pregatesti acasa ceva fresh :)

    trebulera
    16 iulie 2010 20:08

    de abia astept sa incerc:D