Invata sa prepari niste mucenici moldovenesti

Cuprins
Caracteristici
Reteta de mucenici am primit-o de la o prietena din Moldova. Nu am apucat sa ii pregatesc de 8 martie insa am zis sa incerc acum. Au iesit foarte gustosi, par niste cozonacei in miniatura, cu nuca din belsug. Incearca si tu mucenici a la Moldova!
Cum se fac mucenicii moldovenesti
Ingrediente :
500g faina
175 g zahar
1 pahar cu lapte
3 galbenusuri
50g unt
50 ml ulei
35g drojdie
un varf de cutit de sare
vanilie
coaja de lamaie
un ou
10-15 g miere
150 g nuci
Mod de preparare:
Prepara un aluat procedand exact la cozonaci (amesteca drojdia cu laptele si zaharul, apoi, treptat, galbenusurile frecate cu sare, faina, ulei, coaja de lamaie, vanilia si lasa-le la dospit. Intinde blatul pe o planseta si unge cu untul pe care in prealabil l-ai facut spuma cu zaharul). Formeaza apoi rulouri de grosimea degetului pe care le impletesti in forma de 8.
Mai lasa-le sa creasca 15 minute, apoi unge-le cu ou pe deasupra si da mucenicii la cuptor, la foc potrivit. Cand sunt gata rasfata-i cu miere si presara pe deasupra nuci pisate. Reteta mucenici moldovenesti este simpla si gustoasa!
Alte retete care te-ar putea interesa: Chec cu lamaie - savoare citrica intr-un blat pufos |



Surse foto: istock