Atunci cand iti propui sa respecti zilele de post te simti mai des tentata sa incerci prajituri, dulciuri sau ciocolata? Rezisti cu greu tentatiei de a savura o prajitura gustoasa? Ei bine, ca sa-ti potolesti pofta iti propunem negresa de post cu glazura, o reteta delicioasa, care poate fi savurata in aceasta perioada dinaintea sarbatorilor.
Sursa foto:www.cronicadeiasi.ro
Timp de pregatire: 40 de minute
Timp de gatire: 45-55 de minute
Timp total: aproximativ 95 de minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4 portii
Ingrediente necesare
Pentru compozitie ai nevoie de:
- 2 cani cu zahar
- 2 cani cu apa
- 3 linguri cacao
- 1 cana de ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 esenta vanilie
- coaja de la o portocala
- 100 g miez de nuca
- faina cat cuprinde
Ingrediente necesare pentru glazura:
- 6 linguri de zahar pudra
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de ulei
- doua linguri si jumatate de apa clocotita
Cum sa prepari negresa de post cu glazura
Fierbe cele doua cani cu apa, adauga zaharul si amesteca pana cand se topeste. Dupa ce s-a topit zaharul, pune intr-un bol mai mare apa cu zaharul topit. Adauga uleiul, cacaua, praful de copt, esenta de vnilie si coaja de portocala. Adauga treptat faina, cat cuprinde.
Ia o tava si tapeteaz-o cu hartie de copt si cu putin ulei, dupa care adauga compozitia obtinuta. Peste ea pune bucatelele de miez de nuca, dupa care introdu tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute.
Glazura pentru negresa de post se prepara astfel: intr-o cratita se pune apa, zaharul pudra, uleiul si cacaua. Se pune pe foc si se amesteca timp de 10-15 minute, pana cand se ingroasa.
Glazura fierbinte se adauga peste prajitutra obtinuta. Din loc in loc poti sa o intepi usor, pentru ca glazura sa patrunda si in interior. Se presara nuca de cocos si dupa ce s-a racit bine se taie sub forma de patrat sau romb.
Negresa de post cu glazura este o prajitura delicioasa, care are insa 363,8 calorii, dintre care 15,8 g grasimi, 52,7 g glucide si 4,1 g proteine.
Pofta buna!