Nu mai cumpăra de la magazin! Poți face și tu acasă Nutella
Cuprins
Caracteristici
În vreme ce pentru unii Nutella este unul dintre deserturile copilăriei și trezește adevărate nostalgii, pentru alții această cremă delicioasă face parte din alimentația de zi cu zi și nu lipsește din frigider. Crema fină de ciocolată cu gust de alune de pădure este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, chit că este mâncată ca atare, cu lingurița, sau adăugată în prăjituri și torturi.
Știai că poți face și tu Nutella de casă? Rețeta este simplă și vei obține unul dintre deserturile preferate ale tuturor, fără prea mult efort!
Nutella de casă
Nutella de casă este la fel de bună precum cea din comerț și este gata în doar 30 de minute. Din rețeta de față ies două borcănele, care pot fi ținute în frigider până la două săptămâni - deși nu e ca și cum ar avea vreo șansă reală să reziste atât de mult timp, la cât de bună este crema!
Ingrediente:
- 160 g alune de pădure;
- 360 g ciocolată cu lapte, ruptă bucățele sau dată pe răzătoare;
- 2 linguri de ulei vegetal;
- 3 linguri de zahăr pudră;
- o lingură de pudră de cacao neîndulcită;
- o jumătate de linguriță de esență de vanilie;
- puțină sare, după gust.
Mod de preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la 176 de grade Celsius și împrăștie alunele pe o tavă întinsă, într-un singur strat. Pune-le la cuptor și lasă-le să se rumenească circa 12 minute, până devin ușor maronii si cojile încep să se desprindă de ele. Scoate-le din cuptor, înfășoară-le într-un prosop de bucătărie și freacă-le cu putere, pentru a îndepărta cât mai mult cojile, apoi lasă-le la răcit complet.
2. Topește ciocolata într-o cratiță mică, pusă deasupra alteia care are la bază apă clocotită, sau la microunde, dacă îți este mai ușor, amestecând în ea o dată la 30 de secunde, până obții o cremă. Las-o să se răcească bine.
3. Pune alunele într-un robot de bucătărie și procesează-le până formează o pastă, apoi adaugă uleiul, zahărul, pudra de cacao, vanilia și sarea și continuă să procesezi până obții o cremă cât mai fină. Adaugă ciocolata topită și procesează din nou foarte bine, până se omogenizează pasta. Poți să strecori crema dacă vrei să scapi de rămășițele de alune de pădure sau să o lași ca atare dacă îți place textura respectivă, ușor mai crocantă. Chiar dacă ți se pare că Nutella de casă este puțin cam moale, nu te îngrijora, pentru că se va întări când va sta la frigider și va fi numai bună de întins pe pâine.
4. Pune crema Nutella în două borcănele sau într-un borcan mai mare și las-o să se răcească la temperatura camerei, apoi depoziteaz-o la frigider pentru maximum 2 săptămâni.
Nutella de casă este cel puțin la fel de bună precum cea din magazine, singura diferență fiind că nu conține decât ingrediente naturale, un bun pretext pentru a „fura” câteva lingurițe suplimentare de cremă.
Poți folosi această cremă pentru a face pizza cu Nutella sau înghețată cu Nutella, două delicatese cu care îți vei cuceri prietenii și familia!