Rețete delicioase
Înapoi la

Nusseckchen - prajitura vieneza cu nuca

Nusseckchen - prajitura vieneza cu nuca

Ioana Budeanu

Prajitura cu nuca Nusseckchen a fost creata pentru prima data in Germania, insa retea s-a pierdut in timp. Dupa mai multi ani, aceasta prajitura delicioasa a inceput sa fie preparata in restaurantele din Viena, iar acum este extrem de ceruta atat in baruri, cat si la hotelurile de lux din intreaga lume. Nusseckchen este o prajitura crocanta, dulce si savuroasa.

Nusseckchen - prajitura vieneza cu nuca 


Ingrediente:

Blat - 150 g faina, un plic de praf de copt, 1 ou, 60 g unt, 60 g zahar, vanilie

Crema - 2 linguri dulceata (caise, zmeura, capsuni), 100 g unt, 100 g zahar, vanilie, 2 linguri apa, 100 g nuci, 100 g stafide, 100 g fistic macinat (fara sare), 100 g ciocolata.
 
Nuci, fistic, stafide, alune


Mod de preparare:

- se prepara mai inati crema: intr-o tigaie mai mare se pune apa, untul, zaharul si vanilia la fiert si le lasam doar cateva minute (pana dau in clocot)

- se adauga nucile, fisticul si stafidele taiate si pisate marunt, se amesteca bine si se lasa la racit

- aluatul se prepara astfel: intr-un bol mixezi oul cu zaharul si vanilia, adaugi untul moale si bati la viteza mare pana devine o crema savuroasa

- abia apoi se adauga faina cernuta si praful de copt

- se amsteca bine aluatul si se intinde pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt
 
Prajitura cu nuca
- peste aluat se intinde dulceata

- se pune si crema de nuci si se lasa la cuptor, timp de 20 de minute, la foc mediu

- ciocolata se topeste in bain-marie sau la microunde

- cand prajitura este gata si s-a racit putin, se taie in triunghiuri si fiecare se trece prin ciocolata topita.

Aceasta prajitura crocanta si delicioasa se serveste la o ceasca de cafea sau de cappuccino.
 
 
 
Articolul urmator
Salata de morcovi virală pe rețelele de socializare. Ce beneficii are?
Salata de morcovi virală pe rețelele de socializare. Ce beneficii are?
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (38)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    ingrid (anonim)
    26 aprilie 2012 20:08

    pt cate portii este reteta?