Nusseckchen - prajitura vieneza cu nuca

Joi, 19.04.2012
Cuprins
Prajitura cu nuca Nusseckchen a fost creata pentru prima data in Germania, insa retea s-a pierdut in timp. Dupa mai multi ani, aceasta prajitura delicioasa a inceput sa fie preparata in restaurantele din Viena, iar acum este extrem de ceruta atat in baruri, cat si la hotelurile de lux din intreaga lume. Nusseckchen este o prajitura crocanta, dulce si savuroasa.
Nusseckchen - prajitura vieneza cu nuca
Ingrediente:
Blat - 150 g faina, un plic de praf de copt, 1 ou, 60 g unt, 60 g zahar, vanilie
Crema - 2 linguri dulceata (caise, zmeura, capsuni), 100 g unt, 100 g zahar, vanilie, 2 linguri apa, 100 g nuci, 100 g stafide, 100 g fistic macinat (fara sare), 100 g ciocolata.

Mod de preparare:
- se prepara mai inati crema: intr-o tigaie mai mare se pune apa, untul, zaharul si vanilia la fiert si le lasam doar cateva minute (pana dau in clocot)
- se adauga nucile, fisticul si stafidele taiate si pisate marunt, se amesteca bine si se lasa la racit
- aluatul se prepara astfel: intr-un bol mixezi oul cu zaharul si vanilia, adaugi untul moale si bati la viteza mare pana devine o crema savuroasa
- abia apoi se adauga faina cernuta si praful de copt
- se amsteca bine aluatul si se intinde pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt
![]() |
- peste aluat se intinde dulceata - se pune si crema de nuci si se lasa la cuptor, timp de 20 de minute, la foc mediu - ciocolata se topeste in bain-marie sau la microunde - cand prajitura este gata si s-a racit putin, se taie in triunghiuri si fiecare se trece prin ciocolata topita. Aceasta prajitura crocanta si delicioasa se serveste la o ceasca de cafea sau de cappuccino. |
Vezi si

Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean |
Joi, 19.04.2012

"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita |
Joi, 19.04.2012

Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean |
Joi, 19.04.2012