Rețete delicioase
Înapoi la

Nusseckchen - prajitura vieneza cu nuca

Ioana Budeanu

Prajitura cu nuca Nusseckchen a fost creata pentru prima data in Germania, insa retea s-a pierdut in timp. Dupa mai multi ani, aceasta prajitura delicioasa a inceput sa fie preparata in restaurantele din Viena, iar acum este extrem de ceruta atat in baruri, cat si la hotelurile de lux din intreaga lume. Nusseckchen este o prajitura crocanta, dulce si savuroasa.

Nusseckchen - prajitura vieneza cu nuca 


Ingrediente:

Blat - 150 g faina, un plic de praf de copt, 1 ou, 60 g unt, 60 g zahar, vanilie

Crema - 2 linguri dulceata (caise, zmeura, capsuni), 100 g unt, 100 g zahar, vanilie, 2 linguri apa, 100 g nuci, 100 g stafide, 100 g fistic macinat (fara sare), 100 g ciocolata.
 
Nuci, fistic, stafide, alune


Mod de preparare:

- se prepara mai inati crema: intr-o tigaie mai mare se pune apa, untul, zaharul si vanilia la fiert si le lasam doar cateva minute (pana dau in clocot)

- se adauga nucile, fisticul si stafidele taiate si pisate marunt, se amesteca bine si se lasa la racit

- aluatul se prepara astfel: intr-un bol mixezi oul cu zaharul si vanilia, adaugi untul moale si bati la viteza mare pana devine o crema savuroasa

- abia apoi se adauga faina cernuta si praful de copt

- se amsteca bine aluatul si se intinde pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt
 
Prajitura cu nuca
- peste aluat se intinde dulceata

- se pune si crema de nuci si se lasa la cuptor, timp de 20 de minute, la foc mediu

- ciocolata se topeste in bain-marie sau la microunde

- cand prajitura este gata si s-a racit putin, se taie in triunghiuri si fiecare se trece prin ciocolata topita.

Aceasta prajitura crocanta si delicioasa se serveste la o ceasca de cafea sau de cappuccino.
 
 
 
Articolul urmator Prăjitura Albinița sau Dulcineea: preparatul cu foi cu miere care îți lasă gura apă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (38)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    ingrid (anonim)
    26 aprilie 2012 20:08

    pt cate portii este reteta?