O rețetă fină și delicioasă: biscuiți florentini
- Timp de gătire:
- Peste 60 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
- Calorii:
- 200

Cuprins
Caracteristici
Există momente în care singura consolare pe care o dorim este un desert delicios, iar unul pe care putem să îl luăm în geantă, ca să ne putem bucura oricând de el, este cu atât mai bun. Biscuiții florentini sunt o plăcere vinovată de care cu greu ne mai putem sătura și sunt șanse mari ca porția generoasă din această rețetă, de 36 de biscuiți, să dispară în mod „misterios” în doar câteva zile, dacă nu chiar câteva ore!
Descoperă cea mai bună rețetă de biscuiți florentini dulci si fragezi, perfecți în orice moment al zilei!
Biscuiți florentini
Ingrediente (36 de biscuiți):
- 175 g unt la temperatura camerei;
- 85 g zahăr pudră;
- 1/2 linguriță de esență de vanilie;
- 225 g făină albă;
- 1/4 linguriță de scorțișoară;
- 50 g unt (pentru topping);
- 50 zahăr brun;
- 50 g sirop auriu;
- 1/2 linguriță de sare;
- 50 g făină;
- 75 g cireșe confiate, tăiate mărunt;
- 75 g fulgi de migdale;
- 150 g ciocolată neagră mărunțită (peste 60% cacao).
Mod de preparare:
- Pune 175 g unt la temperatura camerei, zahărul pudră si vanilia într-un castron și bate ingredientele cu un mixer până obții o cremă fină. Adaugă peste făina cernută și scorțișoara, apoi folosește o spatulă din silicon pentru a face un aluat moale. Formează o bilă și înfășoar-o în folie alimentară, apoi lasă aluatul la rece cel puțin o oră, pentru ca biscuiții să fie cât mai fragezi.
- Topește untul într-o cratiță, împreună cu zahărul și siropul auriu. Ia de pe foc amestecul și adaugă în el cele 50 g de făină, apoi cireșele și fulgii de migdale. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt, după ce o dai cu puțină grăsime.
- Presară făină pe o suprafață de lucru și întinde aluatul astfel încât să aibă o grosime de 2-3 mm. Folosește un decupator pentru fursecuri rotund, cu diametrul de 6 cm, pentru a tăia biscuiții florentini. Pune biscuiții în tavă, adaugă peste fiecare toppingul preparat mai devreme, astfel încât să fie distribuit uniform, și lasă-i la cuptor circa 12-15 minute, până sunt aurii.
- Cât timp se răcesc biscuiții, topește ciocolata la bain-marie și apoi înmoaie fiecare biscuit în ciocolată caldă, astfel încât să fie acoperită jumătate din fiecare bucată.
Poți ține biscuiții florentini circa 4 zile, într-un recipient sigilabil, la temperatura camerei sau la rece. Dacă vrei să îi iei în geantă și ți-e teamă că se va topi ciocolata, poți renunța la ea - biscuiții sunt la fel de buni și fără acel strat de cacao!
Află și cum să prepari biscuiți cu ghimbir!


