Pasca poloneza pentru masa de Pasti

Pasca poloneza pentru masa de Pasti
Adelina Ion
Luni, 06.04.2015

Cuprins

Sorin Vlad

Articol revizuit de
Sorin Vlad

Specialitate
Blogger culinar
Despre
Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte ...

Pasca este un preparat traditional care nu trebuie sa lipseasca de pe nicio masa in perioada sarbatorilor pascale. De data aceasta, iti propunem sa iesi din rutina culinara a Pastelui si sa incerci pasca poloneza, un preparat delicios, cu o textura fina si un gust rafinat.

Iata, asadar, cum se prepara pasca poloneza!

Ingrediente pentru pasca poloneza

Sursa foto: www.culinar.ro 

Pentru pasca poloneza, este nevoie sa pregatesti ingrediente atat pentru blat, cat si pentru crema de branza. De asemenea, daca doresti, poti adauga si glazura.

1. Blatul:

- 300 g de faina;

- 150 g de zahar;

- 150 ml de lapte;

- 100 g de unt;

- 1 ou;

- 3 linguri de cacao

- 1 plic de praf de copt;

- esenta de vanilie;

- un varf de cutit de sare.

2. Crema de branza:

- 500 g de branza vaci bine scursa;

- 150 g de faina;

- 2 oua;

- 300 g de zahar;

- 1 pliculet zahar vanilat;

- 80 g de unt;

- 100 g de stafide.

3. Glazura:

- 100 g de ciocolata menaj;

- 50 g de unt.

Cum se prepara pasca poloneza

Pentru prepararea blatului, pune intr-un vas untul, zaharul si oul si amesteca-le bine pana cand obtii o crema. Adauga pudra de cacao, laptele, sarea, esenta de vanilie si faina care, in prealabil, a fost amestecata cu praful de copt. Omogenizeaza compozitia pentru blat, apoi las-o deoparte pana pregatesti crema de branza.

Pentru prepararea cremei, amesteca branza, galbenusurile, zaharul, faina, untul si aromele. Bate albusurile spuma si adauga-le peste celelalte ingrediente, incorporandu-le usor. In final, adauga si stafidele care, in prealabil, au fost inmuiate in apa.

Pasca poloneza poate fi pusa acum in forma si introdusa la cuptor. Unge o forma rotunda cu unt si tapeteaz-o cu faina sau cu hartie de copt si toarna ¾ din compozitia blatului. Deasupra, pune crema de branza si restul de compozitie din blat. Baga forma in cuptor, la foc mediu, pentru 40 de minute.

Dupa expirarea timpului, scoate pasca poloneza de la cuptor si las-o sa se raceasca. Intre timp, pregateste glazura, topind ciocolata menaj la bain-marie, impreuna cu untul si cu cateva picaturi de ulei. Toarna glazura fierbinte peste pasca si da-o din nou la rece.

Pofta buna!

Articolul urmator »
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Incepe quiz
Te paste o depresie de Craciun?
Te paste o depresie de Craciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (21)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Marţi, 30.04.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate (154 vizite)