Desert fabulos si fancy: placinta cu visine

Desert fabulos si fancy: placinta cu visine
Diana Sorescu
Sâmbătă, 10.04.2010

Cuprins

Am mancat de atatea ori placinta cu visine, insa, intr-o zi, am vazut la o emisiune dedicata dulciurilor o reteta mai deosebita. Am pregatit-o si eu: la gust e minunata, iar mie imi place la nebunie si designul: o plasa delicioasa de aluat presarat cu zahar! Sper sa incerci si tu!

Placinta cu visine

Placinta cu visine

Ingrediente:

750g visine
1 lamaie
1 baton vanilie
125g unt moale
125g zahar brun
1 praf de sare
3 oua mari
200g faina de grau
1 varf de cutit praf de copt
grasime pentru tava
zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:

1. Spala visinele, rupe coditele si indeparteaza samburii. Spala lamaia si tai-o pe jumatate. Rade-i coaja uneia dintre jumatati si apoi stoarce zeama din amandoua. Cresteza batonul de vanilie pe lung si scoate miezul.
2. Intr-un castron, bate spuma untul cu zaharul, vanilia, sarea, coaja si zeama de lamaie. Adauga ouale, unul dupa altul. Amesteca faina cu praful de copt, cerne-le peste compozitie si incorporeaza.
3. Unge forma, intinde aluatul. Pune deoparte 1/5 din aluat. Cu restul de aluat tapeaza fundul formei, lasand de jur-imprejur o margine inalta de 2 cm. Inteapa fundul blatului cu o furculita. Pune aluatul la rece timp de 20 minute.
4. Incinge cuptorul la 180ºC (160º C cu ventilator sau treapta 2-3). Unge aluatul cu albusul si presara visinele deasupra.
5. Aluatul pus deoparte se taie felii late de un deget si se aseaza peste pracinta in forma de plasa. Unge plasa cu restul de albus si presara zahar deasupra. Se coace circa 50 de minute la cuptor.

Placinta cu visine

O scoti apoi si o lasi 10 minute in forma. Desprinde placinta cu visine din forma si las-o sa se raceasca pe un gratar.

Placinta cu visine

Poti sa o servesti cu o cupa de inghetata de vanilie deasupra. Un vis! 

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Sâmbătă, 10.04.2010
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Sâmbătă, 10.04.2010
Articolul urmator »
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna
În ce desert te vei reîncarna

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (13)

Ne găsești pe