Desert fabulos si fancy: placinta cu visine

Cuprins
Am mancat de atatea ori placinta cu visine, insa, intr-o zi, am vazut la o emisiune dedicata dulciurilor o reteta mai deosebita. Am pregatit-o si eu: la gust e minunata, iar mie imi place la nebunie si designul: o plasa delicioasa de aluat presarat cu zahar! Sper sa incerci si tu!
Placinta cu visine
![]() |
Ingrediente:
750g visine
1 lamaie
1 baton vanilie
125g unt moale
125g zahar brun
1 praf de sare
3 oua mari
200g faina de grau
1 varf de cutit praf de copt
grasime pentru tava
zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
1. Spala visinele, rupe coditele si indeparteaza samburii. Spala lamaia si tai-o pe jumatate. Rade-i coaja uneia dintre jumatati si apoi stoarce zeama din amandoua. Cresteza batonul de vanilie pe lung si scoate miezul.
2. Intr-un castron, bate spuma untul cu zaharul, vanilia, sarea, coaja si zeama de lamaie. Adauga ouale, unul dupa altul. Amesteca faina cu praful de copt, cerne-le peste compozitie si incorporeaza.
3. Unge forma, intinde aluatul. Pune deoparte 1/5 din aluat. Cu restul de aluat tapeaza fundul formei, lasand de jur-imprejur o margine inalta de 2 cm. Inteapa fundul blatului cu o furculita. Pune aluatul la rece timp de 20 minute.
4. Incinge cuptorul la 180ºC (160º C cu ventilator sau treapta 2-3). Unge aluatul cu albusul si presara visinele deasupra.
5. Aluatul pus deoparte se taie felii late de un deget si se aseaza peste pracinta in forma de plasa. Unge plasa cu restul de albus si presara zahar deasupra. Se coace circa 50 de minute la cuptor.
![]() |
O scoti apoi si o lasi 10 minute in forma. Desprinde placinta cu visine din forma si las-o sa se raceasca pe un gratar.
![]() |
Poti sa o servesti cu o cupa de inghetata de vanilie deasupra. Un vis!


