Rețete delicioase Înapoi la

Prăjitura "Furtună în deșert", desertul care îți răsfață papilele gustative

Joi, 12.01.2017
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Prăjitura "Furtună în deșert", desertul care îți răsfață papilele gustative

Caracteristici

Nu strică niciodată să învățăm o nouă rețetă de prăjitură, iar dacă este vorba despre una cu nuci și cremă de vanilie, cu siguranță nu putem și nici nu ar trebui să îi rezistăm. Prăjitura furtună în deșert este un deliciu care te ia prin surprindere cu aromele ei minunate și este potrivită pentru orice ocazie.

Prăjitura furtună în deșert

Ingrediente pentru primul blat:

  • 200 g zahăr alb;
  • 6 ouă;
  • 4 linguri de apă fierbinte;
  • 150 g făină;
  • 1 pliculeț de praf de copt;
  • 3 linguri de cacao.

Ingrediente pentru al doilea blat:

  • 5 albușuri;
  • 200 g zahăr;
  • 3 linguri de făină;
  • 300 g nucă mărunțită, rumenită la tigaie anterior (fără ulei).

Ingrediente pentru prima cremă:

  • 5 gălbenușuri;
  • 200 g zahăr;
  • 300 g unt.

Ingrediente pentru a doua cremă:

  • 350 ml lapte
  • un plic de budincă de vanilie;
  • 2 linguri de zahăr;
  • 3 plicuri de zahăr vanilat.

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 g ciocolată cu lapte;
  • 1 lingură de unt;
  • 2 linguri de lapte.
    Prajitura

Multumim cititoarei noastre, Szebenyi Terezia, pentru fotografie

Mod de preparare:

  1. Pentru a face primul blat, amestecă ouăle cu zahărul cu ajutorul unui mixer, până devin spumoase și au un volum mai mare. Adaugă restul ingredientelor și formează un aluat omogen. Toarnă-l într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie de copt și pune-l la cuptor circa 30 de minute la 180 de grade Celsius. Lasă blatul la răcit și apoi taie-l în două pentru a forma două blaturi mai subțiri.

  2. Al doilea blat se face bătând albușurile spumă tare, apoi adăugând peste el zahărul și făina amestecată cu nuca. După ce se omogenizează amestecul, toarnă-l într-o tavă și pune-l la cuptor timp de 30 de minute, la aceeași temperatură.

  3. Acum urmează să faci cele două creme. Pune gălbenușurile și zahărul la bain-marie și amestecă încontinuu până se formează o cremă fină. Folosește un mixer pentru a amesteca untul până devine pufos, apoi adaugă în el crema de gălbenușuri. Prepară o budincă de vanilie de la pachet conform instrucțiunilor, apoi, după ce se răcește, amestec-o cu prima cremă, pentru a face o umplutură delicioasă de vanilie pentru prăjitura furtună în deșert.

  4. Asamblează prăjitura astfel: peste prima jumătate de blat adaugă jumătate din cremă, apoi adaugă al doilea blat peste ea, restul de cremă peste el și celălalt blat subțire la final.

  5. Mai ai de făcut doar glazura: pune ciocolata cu untul pe foc și amestecâ până se combină, apoi, după ce se mai răcește puțin amestecul, toarnă-l peste prăjitură.

Prăjitură furtună în deșert este unul dintre cele mai savuroase deserturi pe care le vei gusta vreodată, așa că trebuie să o încerci cu prima ocazie!

Iată alte două deserturi minunate: prăjitura Praga și prăjitura Orgasm!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!