Prajitura delicioasa cu crema de caramel

Cuprins
Cu aceasta reteta bifam doua categorii: invatam impreuna sa pregatim o crema de prajituri dar si o prajitura cu crema fina si gustoasa de caramel. Asadar, pe locuri, fiti gata, se da start la „prajiturit"!
Prajitura delicioasa cu crema de caramel
![]() |
Ingrediente:
Aluat:
1 ou
150g zahar
30g unt
2 linguri cu miere
3 linguri cu lapte
o lingurita cu bicarbonat
450g faina
2 linguri cu cacao
Crema:
200g zahar
200ml apa
2 oua
4 linguri de zahar
3 linguri de faina
200g unt
100 g smantana dulce
Mod de preparare:
Incorporeaza oul cu zaharul pana cand obtii o spuma cremoasa, adauga untul, mierea, laptele, cacaua si bicarbonatul stins. Amesteca totul pentru 5 minute in bain-marie, apoi pune si faina. Imparte aluatul in trei si coace trei blaturi.
![]() |
Pentru crema, caramelizeaza zaharul, dizolva-l in apa rece si apoi fierbe amestecul pana ce zaharul se lichefiaza complet. Amesteca cele 2 oua cu 4 linguri de zahar si cele 3 linguri cu faina, apoi adauga siropul caramelizat si lasa mixul sa fiarba la foc mic pana compozitia se ingroasa. Incorporeaza untul si smanatana dulce. Rasfata blaturile cu umplutura de caramel.
![]() |
Iata ca ai invatat sa faci doua lucrui: o crema de prajituri minunata si o prajitura cu crema de caramel!


