Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura cu ananas - un deliciu la... microunde

Ioana Budeanu

Daca nu ai cuptor acasa sau daca iti doresti ceva bun, rapid si usor de realizat, iti recomand o prajitura delicioasa cu ananas. Aceasta minune gastronomica este gata in doar 10 minute, iar ingredientele sunt ieftine si simplu de procurat. Iata mai jos reteta...

Prajitura cu ananas


Ingrediente:

- o cutie cu ananas rondele, 200 g zahar, 4 oua, 100 g faina, un cub de unt, un plic praf de copt, 200 ml de frisca lichida.
 
Prajitura cu ananas


Mod de preparare:

- amesteca 100 g de zahar cu 2-3 linguri de apa rece pana obtii o pasta. Aceasta se intinde pe fundul unui vas termoizolant si neaderent (din sticla). Vasul se pune in cuptorul cu microunde, se seteaza la 700 W si la 4 minute. Zaharul trebuie sa se caramelizeze frumos.

- ouale se bat cu mixerul bine si se adauga 100 g de zahar, amestecand mereu.

- se adauga untul topit si apoi faina, iar la urma praful de copt, amestecand bine.

- peste caramelul din vas se aseaza cateva rondele de ananas din conserva, iar apoi se toarna aluatul obtinut mai sus.

- prajitura se pune din nou in cuptorul cu microunde si se lasa timp de 7-8 minute.

- cand este gata, se scoate vasul din cuptor si se toarna peste prajitura sucul din conserva de ananas.

- dupa ce s-a racit, prajitura se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa gust, cu multa frisca sau alte fructe confiate sau proaspete si frunze de menta.
 
Prajitura gustoasa si insiropata, cu ananas


Aceasta prajitura rapida cu ananas merge de minune cu un ceai de iasomie sau de soc fierbinte.


 
Articolul urmator Prăjitura Albinița sau Dulcineea: preparatul cu foi cu miere care îți lasă gura apă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (30)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    carmen (anonim)
    6 martie 2012 14:02

    nu stiu cand sa pun frisca...........este la ingrediente,dar lipseste de la preparare.

    CameliaCristina
    18 octombrie 2012 11:11

    E ultimul paragraf: : "dupa ce s-a racit, prajitura se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa gust, cu multa FRISCA sau alte fructe confiate sau proaspete si frunze de menta" :)

    cris (anonim)
    10 februarie 2012 20:08

    se poate baga si in cuptorul de la aragaz intr`un alt vas? numai de sticla sa nu fie ca nu am.