Prajitura cu banane de post

Cuprins
Caracteristici
Bananele sunt fructe bogate in vitamine si minerale: vitamina A, B, B6, acid folic, vitamina C, calciu, magneziu, chiar fier si zinc, iar pe langa aceste proprietati benefice pentru sanatate bananele sunt delicioase, potrivite pentru a potoli pofta de dulciuri in perioada de post. Prin urmare, iti propunem o prajitura cu banane de post, un preparat gustos, care se gateste rapid.
![]() |
Sursa: www.copilul.ro
Timp de pregatire: 20-25 de minute
Timp de gatire: 35-40 de minute
Timp total: aproximativ 65 de minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4 portii
Asadar, iata cum sa prepari prajitura cu banane de post!
Ingrediente necesare
- 250 g zahar farin
- 75 ml ulei
- 400 g faina alba
- 1 plic praf de copt
- 1 esenta vanilie
- 50 g scortisoara
- 25 g nucsoara
Cum se prepara prajitura cu banane de post
Intr-un bol adauga faina cernuta, praful de copt, scortisoara si nucsoara, Amesteca-le bine, dupa care taie bananele felii si pune-le intr-un alt bol. Paseaza-le cu o furculita si adauga treptat zaharul, uleiul si esenta de vanilie. Mixeaza bine, dupa care adauga aceasta compozitie peste ingredientele uscate si mixeaza pana se incorporeaza.
Ia o tava, unge-o cu ulei si tapeteaz-o cu faina. Toarna compozitia si introdu tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180° C. Las-o timp de 40-45 de minute, pana cand prinde o crusta rumena. Prajitura cu banane de post se lasa la racit, dupa care se portioneaza.
Asadar, dupa cum vezi prajitura cu banane de post este o reteta care se prepara usor si rapid. De asemenea, este un preparat delicios si sanatos, gratie continutului ridicat de potasiu al bananelor (o banana mare contine 602 mg potasiu si numai 140 calorii, 2 g proteine, 4 g fibre si 36 g carbohidrati).
Pofta buna!


