Prajitura cu biscuiti si mere de post

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Prajitura cu biscuiti si mere de post
Roxana Pana
Miercuri, 10.04.2013

Cuprins

Caracteristici

Prajitura cu biscuiti si mere este desertul ideal care sa iti indulceasca perioada postului. Cine s-ar fi asteptat ca o astfel de prajitura sa fie nu numai foarte usor de preparat, ci si extrem de delicioasa?

Asadar, descopera care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi ca sa pregatesti o prajitura cu biscuiti si mere de post si bucura-te de un desert simplu si rapid, cu un gust minunat!

Timp de preparare: aproximativ 60 de minute
Dificultate reteta: medie
Cantitate: o tava de dimensiuni 20/30

prajitura cu biscuiti si mere de post

Ingrediente necesare 

- doua pachete de biscuiti sau echivalentul a 200 g biscuiti simpli
- doua kilograme de mere
- 400 g zahar
- patru plicuri de budinca de vanilie
- un litru de apa
- 150 g stafide
- esenta de vanilie
- scortisoara
- 100 ml rom

Cum se prepara prajitura cu biscuiti si mere de post


Pasul 1: Merele se curata de coaja, se indeparteaza cotorul, se taie in cubulete mici si se aseaza intr-un vas. Apa si zaharul se pun la fiert pana cand acesta din urma se topeste. Dupa aceea, lichidul se toarna peste merele maruntite si se fierb impreuna pana cand merele se inmoaie bine, fara sa inceapa sa se zdrobeasca. Intre timp, stafidele se pun la inmuiat in lichior.

Pasul 2: Intr-un bol separat se dizolva cele patru plicuri de budinca in 200 de ml apa. Dupa ce merele sunt aproape gata, se adauga praful de budinca dizolvat si se lasa sa fiarba impreuna timp de cateva minute, amestecand continuu. Dupa ce compozitia a terminat de fiert, se adauga stafidele care au fost inmuiate in lichior, un strop de sare, esenta de vanilie si scortisoara.

Pasul 3: Intr-o tava dreptunghiulara se aseaza un strat uniform de biscuiti, care se unge cu lichiorul ramas dupa scoaterea stafidelor. Apoi se adauga un strat de crema, cat este inca fierbinte. Repeti procedeul cu inca doua straturi de biscuiti si inca doua de crema. La final trebuie sa avem trei straturi de biscuiti si trei de crema.

Pasul 4: Dupa ce s-a racit crema, tava se lasa la rece in frigider, timp de cel putin doua-trei ore, pana cand biscuitii se vor inmuia suficient cat sa poti taia prajitura.

Valoarea calorica a unei prajituri cu biscuiti si mere de post


Daca in perioada postului iti place sa mananci prajitura cu biscuiti si mere, trebuie sa fii atenta la cantitatea pe care o consumi, avand in vedere ca 100 g prajitura pot contine pana la 250 calorii.

Postul acesta rasfata-te cu o prajitura cu biscuiti si mere si savureaza un desert delicios, aspectuos si usor de preparat!

Foto: reteteculinare.ro

 

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 10.04.2013
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Miercuri, 10.04.2013
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Miercuri, 10.04.2013
Articolul urmator »
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Marţi, 08.10.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (21)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024

Ne găsești pe