Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura cu biscuiti si mere de post

Prajitura cu biscuiti si mere de post

Roxana Pana

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Prajitura cu biscuiti si mere de post

Caracteristici

Prajitura cu biscuiti si mere este desertul ideal care sa iti indulceasca perioada postului. Cine s-ar fi asteptat ca o astfel de prajitura sa fie nu numai foarte usor de preparat, ci si extrem de delicioasa?

Asadar, descopera care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi ca sa pregatesti o prajitura cu biscuiti si mere de post si bucura-te de un desert simplu si rapid, cu un gust minunat!

Timp de preparare: aproximativ 60 de minute
Dificultate reteta: medie
Cantitate: o tava de dimensiuni 20/30

prajitura cu biscuiti si mere de post

Ingrediente necesare 

- doua pachete de biscuiti sau echivalentul a 200 g biscuiti simpli
- doua kilograme de mere
- 400 g zahar
- patru plicuri de budinca de vanilie
- un litru de apa
- 150 g stafide
- esenta de vanilie
- scortisoara
- 100 ml rom

Cum se prepara prajitura cu biscuiti si mere de post


Pasul 1: Merele se curata de coaja, se indeparteaza cotorul, se taie in cubulete mici si se aseaza intr-un vas. Apa si zaharul se pun la fiert pana cand acesta din urma se topeste. Dupa aceea, lichidul se toarna peste merele maruntite si se fierb impreuna pana cand merele se inmoaie bine, fara sa inceapa sa se zdrobeasca. Intre timp, stafidele se pun la inmuiat in lichior.

Pasul 2: Intr-un bol separat se dizolva cele patru plicuri de budinca in 200 de ml apa. Dupa ce merele sunt aproape gata, se adauga praful de budinca dizolvat si se lasa sa fiarba impreuna timp de cateva minute, amestecand continuu. Dupa ce compozitia a terminat de fiert, se adauga stafidele care au fost inmuiate in lichior, un strop de sare, esenta de vanilie si scortisoara.

Pasul 3: Intr-o tava dreptunghiulara se aseaza un strat uniform de biscuiti, care se unge cu lichiorul ramas dupa scoaterea stafidelor. Apoi se adauga un strat de crema, cat este inca fierbinte. Repeti procedeul cu inca doua straturi de biscuiti si inca doua de crema. La final trebuie sa avem trei straturi de biscuiti si trei de crema.

Pasul 4: Dupa ce s-a racit crema, tava se lasa la rece in frigider, timp de cel putin doua-trei ore, pana cand biscuitii se vor inmuia suficient cat sa poti taia prajitura.

Valoarea calorica a unei prajituri cu biscuiti si mere de post


Daca in perioada postului iti place sa mananci prajitura cu biscuiti si mere, trebuie sa fii atenta la cantitatea pe care o consumi, avand in vedere ca 100 g prajitura pot contine pana la 250 calorii.

Postul acesta rasfata-te cu o prajitura cu biscuiti si mere si savureaza un desert delicios, aspectuos si usor de preparat!

Foto: reteteculinare.ro

 

Articolul urmator
Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios
Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (21)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.